INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000FT FELETT
30 NAPOS VISSZAKÜLDÉS
INGYENES ÁRUHÁZI ÁTVÉTEL

Lábanalízis

SZÁMÍTÓGÉPES LÁBANALÍZIS AZ ÁRUHÁZAKBAN

ÍGY TALÁLHATOD MEG A SZÁMODRA TÖKÉLETES FUTÓCIPŐT

Egy dolog már most biztos: te is megtalálod a számodra ideális futócipőt! Mert ha tudod, hogy mire kell figyelned, nem igazán tudsz "eltévedni". A varázslatos eszköz a: lábanalízis!

Ha arró van szó, hogy meg akarod találni azt a futócipőt, amely tökéletesen passzol a lábadhoz, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy minden út a célhoz vezet, de az egyiket választanod kell. És fontos, soha ne hagyd, hogy a külsőségek vezéreljenek. "A tökéletes futócipő talán az egyetlen olyan cipő, amelyet akkor is megveszel, ha nem feltétlenül tetszik." - hangsúlyozza Péter Rödhamer. Mert: egyszerűen a belső értékekről van szó! A szakértő az INTERSPORT futás kategóriamenedzsere, és évek óta foglalkozik az egyes lábak megfelelő futócipőhöz való illesztésének különböző módszereivel. "Több lehetőség is van arra, hogy kiderüljön, mely modell az, ami megfelelő." A következő három megközelítés különösen jól működik, Peter Rödhamer szerint, de a legmodernebb a High-Tech módszer!

OLDSCHOOL MÓDSZER

Egyszerűen csak vidd el a régi futócipődet az egyik INTERSPORT üzletbe. A szakképzett eladóink a cipőd profilja alapján megállapítják, hogy melyik cipő illik jobban a lábadhoz, vagy legalább ugyanolyan jól.

"SASSZEM" MÓDSZER

A legjobb, ha zokni nélkül, vállszélességben állsz, és a térdeidet kissé behajlítod. Így a szakképzett eladónk láthatja, hogyan terhelődik a lábfej, és következtethet arra, hogy milyen párnázásra van szükséged - például alátámasztással vagy anélkül -. Ezután tegyél még néhány lépést, és a gyakorlott szemek tudni fogják, mi kell ahhoz, hogy megtalálja számodra a megfelelő cipőt.

A HIGH-TECH MÓDSZER

Természetesen ma már léteznek nagyon pontos technikai segédeszközök, amelyek segítik az embereket a futócipőjükkel kapcsolatban: A speciális futópadok centiméteres pontossággal képesek meghatározni a terhelést, a 2D vagy 3D kamerák pontosan elemezhetik a futási viselkedést. Peter Rödhamer: "Ez mindenképpen segít, de a képzett szakemberek ugyanolyan jó eredményeket érnek el a speciális tudásukkal!".

A futószakemberek bizonyítják, hogy az ökölszabályok nagyon népszerűek, ha olyan sportokról van szó, amelyek nagy terhelést jelentenek a lábaknak. Az egyik: Ha futás közben már nem tudsz beszélni, akkor egyértelműen túl gyorsan mész. Egy másik azt mondja: ne hasonlítgasd magad más futókhoz, ez csak elbizonytalanít. És ha lábbelikről van szó, gyakran mondják, hogy egy 30.000 Ft-nál kevesebbe kerülő futócipő nem komoly futócipő.

A futásnak döntő előnye van más sportágakkal szemben: csak a megfelelő cipőre és sportruházatra van szükséged, és máris indulhatsz. Peter Rödhammer tudja, hogy a megfelelő lábbeli kiválasztásakor gyakran hiányoznak a megfelelő ismeretek. Az INTERSPORT-nál a futásér élményterületért felel, és tudja, hogy a futócipő miért több, mint egy egyszerű lábbeli. "A rossz futócipő gyorsan elronthatja a futás örömét! A megfelelő cipőnek azonban azt kell eredményeznie, hogy futás közben FLOW állapotba kerüljünk" - ahogy Peter mondja -, vagyis hogy kocogás közben már ne kelljen a cipőre gondolni.

Rossz sportfelszereléssel azonban nehéz a megfelelő FLOW állapotba kerülni. Egy ilyen egyszerű sportág esetében a térd, a csípő vagy a hátizmok mentén jelentkező fájdalom nagyon gyorsan fenyegethet. "Ez növeli a sérülés kockázatát is" - figyelmeztet Peter.

Átfogó láb- és futáselemzésünk segít megtalálni az optimális futócipőt. Ez nemcsak jobb párnázottságot és nagyobb viselési kényelmet biztosít, hanem az ízületek, szalagok és csontok nagyobb védelmét is, és így nagyobb élvezetet nyújt a sportolás.

futópadon először elemzik a mozgásfolyamatot, és konkrét információkat kapnak a lábtempóról és a gördülési mozgásról, vagy 3D szkennerrel pontosan bemérik a lábat. Ezenkívül ellenőrzik, hogy a test terhelése hogyan oszlik meg a lábon.

Ezen értékes információk segítségével gyorsan megtalálható a tökéletes futócipő!

BC693376F86C795DDDC8002576775FE4.jpg

1. Párnázottság
A párnázott talp az a rész, amely a lábat a talajhoz köti. Logikus, hogy ez a terület a futócipő szíve. Fontos, hogy a párnázás ne csak a sarkon, hanem az elülső lábfej alatt is jelen legyen. Azt, hogy egy cipő középen alátámasztott-e vagy sem, általában a középső belső lábfej alatti színátmenet alapján lehet felismerni. Ráadásul a nagyobb testsúly nagyobb párnázottságot is igényel! Fontos: Ha nincs szükséged alátámasztásra, akkor ne fuss semmilyen támasszal!

2. Sarok
Fontos, hogy egy futócipőnek a lehető legkevesebb varrás legyen a belsejében. Az ok: minden varrás növeli a hólyagok kialakulásának kockázatát. Ezért a jó futócipők anyagának belülről kifelé egy darabból kell húzódnia, különösen a saroknál!

3. Az utolsó lyuk
Talán Te is elgondolkodtál már azon, hogy a futócipőkben miért van még mindig egy plussz fűzőlyuk. Ennek egyszerű oka az, hogy néhány kilométer futás után szűknek érzett cipő úgy van megkötve, hogy ezt az egy lyukat is használják. Ez egy kicsit hátrébb tolja a lábat, és a cipő még jobban illeszkedik, különösen a saroknál. Ezért nevezik ezt a lyukat gyakran "maratoni lyuknak".

4. Fűzés
Általában vastag cipőfűzőt javasolnak. A rugalmas fűzők pedig most különösen népszerűek. Ezeknek nem csak az az előnye, hogy könnyebben bele tudsz bújni a cipőbe, hanem valójában a lábfejjel együtt nyúlnak, amely az intenzív vérkeringés miatt tartós terhelés hatására eléggé megduzzad.

5. Lábujj
A kiváló minőségű futócipők mindig rendelkeznek egy erős anyaggal megerősített orrmerevítővel. Ez meghosszabbítja a cipő élettartamát, és természetesen a lábujjakat is védi, ha az ember megbotlik pl. egy gyökérben. Egy kis tipp: Amikor belebújsz a futócipőbe, érintsd meg a cipő elejét. Amint a cipő be van fűzve, fél hüvelykujjnyi szélességű szabadnak helynek kell maradnia! Ezután a lábfej tökéletesen elhelyszkedik a cipőbe.

A LÁBANALÍZIS DÍJA FUTÓCIPŐ VÁSÁRLÁSA ESETÉN INGYENES, A RÉSZLETEKRŐL TÁJÉKOZÓDJ A HOZZÁD LEGKÖZELEBB LÉVŐ INTERSPORTBAN!