INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000FT FELETT
30 NAPOS VISSZAKÜLDÉS
INGYENES ÁRUHÁZI ÁTVÉTEL

Fenntarthatóság

AZ INTERSPORT FIGYELMET FORDÍT A FENNTARTHATÓSÁGRA

Az INTERSPORT-nál kapható számos márka kiemelten kezeli a fenntarthatóságot, mely leginkább a gyártási folyamatokban és a környezetkímélő anyagok felhasználásában mutatkozik meg. Az INTERSPORT exkluzív márkája, a McKinley is sok termékénél megvalósítja a fenntartható gyártást. Akinek fontos a fenntarthatóság, az a sportruházat vásárlásakor a termék címkéjére figyeljen.

MILYEN TRENDEK VANNAK MANAPSÁG?

A ruházati termékek fenntartható előállítása egy fontos trend napjainkban. Újrafelhasznált anyagok, mint pl. PET palackok, vagy akár saját gyártásból visszamaradt maradékanyagok is alapanyagai a termékeknek. A műanyagot finom részekké őrlik, azt a fonálhoz keverik és ebből a kevert anyagból készül a ruházat. Ezzel alapanyagot spórolnak és csökkentik a CO²-kibocsátást. Mindezek mellett ez a jellemzően outdoor ruházat magas minőséget képvisel, és mind a légáteresztés, mind a vízállóság tekintetében kiválóan megállja a helyét.

Az INTERSPORT partnere, a Jack Wolfskin, úttörő a zero-waste koncepcióban: a ruházat poliészter részét a tengerben talált műanyag szemétből készítik, melyet újrafelhasználnak, azaz a fonálhoz keverik.

HOGYAN ISMERHETŐ FEL A KÖRNYEZETBARÁT ANYAG?

A fenntarthatóan előállított termékeken található egy címke, mely az alapanyag tulajdonságáról ad tájékoztatást. Egyre több vízálló réteggel ellátott anyag esetében manapság már nem használnak PFC-t. A PFC a perfluorozott és polifluorozott szénhidrogéneket jelenti, melyek víz-, kosz- és olajtaszító tulajdonsággal rendelkeznek. Vízálló ruházat esetében, mely ezzel van impregnálva, az anyag a nedvességet nem szívja be, a víz lecsorog róla. Főleg olyan ruházati termékeknél használják, amelyek vízálló membránnal vagy kosztaszító, vízálló réteggel vannak ellátva. A PFC viszont a természetben nem bomlik le, és nagy mennyiségben veszélyes az egészségre.

A Schöffelnél például a termékek 90%-a PFC mentes, a VAUDE, Jack Wolfskin, Mammut, Deuter, Odlo és Fjällräven összes 2018-as terméke PFC mentes. A vízálló ruházat akár 60%-a megújuló anyagokból áll.

Az INTERSPORT 2019-től minden vízálló réteggel ellátott ruházat esetében 100%-ban PFC mentes anyagokat használ!

KACSÁK, BIRKÁK & TÖBBIEK: MI A HELYZET AZ ÁLLATOKKAL, MELYEK GYAPJÁT ÉS TOLLÁT A TERMÉKEKHEZ FELHASZNÁLJUK?

A természetes anyagoknak, mint a gyapjú, számos előnyük van: a merinógyapjú különleges minőségű, mert nedvesen sem büdösödik és nem szúr. A merinógyapjúból készült alsóruházat fűt amikor hideg van és hűt, amikor meleg van. Ezenkívül víz- és kosztaszítók is.

A felelős birkatartás jegyében az INTERSPORT kizárólag állatbarát módon tartott birkák gyapját vásárolja meg, melyeknél a rendkívül fájdalmas csonkítást nem alkalmazzák, melynek keretében az állat hátsó feléről eltávolítják a gyapjútartó bőrt, hogy megelőzzék a légynyüvességet.

Néhány gyártó, mint például a VAUDE, FJÄLLRÄVEN und ORTOVOX, különösen magas fenntarthatósági standardokkal dolgozik a termékei előállításának folyamán. Kizárólag mulesing-mentes gyapjút dolgoznak fel, és az ORTOVOX egy még szigorúbb gyapjúfelhasználási szabályzat mentén rendelkezik az alapanyagról (OWP, azaz ORTOVOX WOOL PROMISE). Az OWP standard az állatvédelemről, a tartás- és földgazdálkodásról, a levágásról és a szállításról rendelkezik. Független, hitelesített ellenőrök több, mint 60 mutatót figyelembe véve ellenőrzik a birkatartó gazdaságokat.

Az INTERSPORT téli és outdoor kínálatában kizárólag RDS tanúsítvánnyal ellátott tollat használnak fel. Az RDS az elismert önkéntes szabvány, amely biztosítja a kacsák és libák jólétét. Tiltja az élő állatok pehely- és tollfosztását, valamint a kényszertáplálást. A szabványt a The North Face márka kezdeményezte.

SZÁMOS MCKINLEY TÚRACIPŐ SZÁRMAZIK EURÓPÁBÓL

A McKINLEY a túracipői nagy részénél a gyártást visszahelyezte Európába. 2016 óta több termék Olaszországban és Romániában készül, olyan régiókban, ahol a cipőgyártásnak évszázados hagyománya van. Az Európában történő gyártásnak számos előnye van, például a jó minőség előállítása, vagy az európai kaptafa használata, mely jobban igazodik az európai lábakhoz. A bajor székhelyű INTERSPORT partner, a LOWA például a teljes gyártási folyamatát Európában végzi.

RUHÁZAT KÁVÉBÓL: S.CAFÉ

Egy olyan rost került kifejlesztésre, mely a kávé segítségével eltünteti a kellemetlen szagokat a ruházatból. Az S.Café kollekcióban a kávézacc nem a kukában landol, hanem újrafelhasznált műanyag palackokból kinyert poliészter segítségével egy fenntartható anyag készül belőle. Az ilyen anyagból készült ruházat szinte magába szívja a testszagot és még több napos trekkingtúra esetén is frissen tartja a ruhát. A termékek csekély energiafelhasználással, kemiáliák nélkül készülnek.

TEXAPORE ECOSPHERE

A TEXAPORE ECOSPHERE egy, a Jack Wolfskin által kifejlesztett világújdonság. A kollekcióban kínált dzsekik 100%-ban PET palackokból újrafelhasznált anyagokból készülnek*. Nyersanyag megtakarításával csökkentik a CO² kibocsátást a gyártás során. A külső anyag és a belső bélés PET palackokból történő újrahasznosítási folyamatban készül. Így vált először lehetővé a membrán környezetbarát előállítása. Ez biztosítja, hogy ne ázzon át a kabát, és az izzadság gyorsan elszállítódjon, azaz kifelé elpárologjon. A membrán újrahasznosított felesleges membránmaradványokból készül. A fenntartható terméktervezési és gyártási folyamat spórol az alapanyagokkal és csökkenti a CO² kibocsátást. Ezek a kabátok teljes mértékben megfelelnek a Jack Wolfskin standardoknak, ugyanolyan szél- és vízállóak, mint a többi dzseki. Mellesleg: A TEXAPORE ECOSPHERE szintén teljesen PFC mentes, és a természetben nem hagy nyomot. *Külső szövetre, membránra és bélésre vonatkozik.

DRYPLUS ECO

A McKinley DryPlus Eco címkével ellátott textiltermékek a nedvességelvezetésben kínálnak különlegeset. Kémiai kezelés helyett a szálakat természetes miDori® magolajjal kezelik. Ez az olaj egy fenntartható alternatíva a nem megújuló, petrolkémiai termékek helyett. Ez az innovatív technológia szárazon tartja a testet sport közben, és kellemes érzetet biztosít.

  • Textilkikészítés természetes és fenntartható alapanyagokkal
  • Az izzadság teljes elvezetése és a test szárazon tartása
  • Maximális kényelem és teljesítmény