A MCKINLEY MÁRKA A DURVA IDŐJÁRÁSI KÖRÜLMÉNYEKNEK VALÓ ELLENÁLLÁST JELENTI. HA NEM CSAK A NYÁRI NAPSÜTÉSES ÓRÁKBAN, HANEM AZ ESŐS ŐSZI NAPOKON, VAGY AKÁR A TÉLI HAVAZÁSBAN IS A SZABADBA VÁGYSZ, AKKOR VÁLASSZ MEGFELELŐ FUNKCIONÁLIS RUHÁZATOT A MCKINLEY KÍNÁLATBÓL. HA KALANDRA VÁGYSZ, FEL KELL KÉSZÜLNÖD - ITT MINDENT MEGTALÁLSZ, AMIRE AZ OUTDOOR SZÍVED VÁGYIK.

RÉTEGES ÖLTÖZKÖDÉS

Tudtad?

Minden réteg meghatározott célt szolgál. A 3 rétegű elv szerint a külső keményhéjú kabát a védőburkolat, amely megvédi a testet a széltől, esőtől és hótól. A második réteg szigetelőanyagként működik, és úgy tervezték, hogy megakadályozza a test lehűlését hideg hőmérsékleten. Az ideális midlayer könnyű és gyorsan száradó. Az első védőréteg a testhőmérséklet szabályozására szolgál. Az izzadság formájában keletkező nedvességet gyorsan el kell szállítani a test felszínéről.


TÚRACIPŐ vagy TÚRABAKANCS?

Szintén jó tudni:

Az alacsonyszárú túracipők kiválóan alkalmasak a könnyű erdei sétákra, kiépített túraútvonalakra, de akár a hétköznapokra is. A talp szerekezete nem rendelkezik komyoly bordarendszerrel.
A túrabakancsok magas szára biztosítja, hogy a láb ne csússzon előre, ha lejtőn lefelé haladsz, illetve megfelelően tartja a bokát a különféle terepviszonyokon, ezáltal kiválóan alkalmasak a nehéz, vagy nem kiépített túraútvonalak teljesítésére. A talp szerkezete komoly bordarendszerrel rendelkezik, ezáltal jól tapad akár száraz, vagy nedves talajon is.


Kempingezés

Minden sátorformának megvannak az előnyei és hátrányai. Az alagútsátrak elsősorban a funkcionalitás, a hely és a súly közötti jó kompromisszummal nyűgöznek le, de érzékenyek az oldalról érkező széllökésekre. A kupolasátrak kevesebb helyet kínálnak, mint az alagútsátrak, de jobb szélállóságot. Az egyíves sátrak könnyűségükkel és gyors felállításukkal tűnnek ki, miközben a kényelem terén kompromisszumokat kell kötni. A dobósátrak viszont általában nagyon könnyűek és könnyen fel- és leszerelhetők, de nem tudnak versenyezni más formátumok időjárásállóságával.