• Ingyenes kiszállítás 20.000 Ft felett
  • 30 napos visszaküldés
  • Gyors szállítás

Adatvédelmi és adatkezélési szabályzat

A honlapot az IS Sport Bt., 2040 Budaörs, Kinizsi u. 5 / a. üzemelteti. (headoffice(a)intersport.hu, Telefonszám: +36 30 428 725). Jelen adatvédelmi nyilatkozatban mi, azaz az EU-DSGVO 4. cikk 7. bek. szerinti felelősök egyrészt ismertetjük, milyen adatokat gyűjtünk össze akkor, amikor Ön meglátogatja a weboldalunkat, és hogy milyen célokra használjuk fel ezeket. (Jelen adatvédelmi nyilatkozat A pontja.) Másrészt elmagyarázzuk Önnek, hogy mit teszünk általánosságban ügyfeleink adataival, amikor meglátogat minket egy helyi üzletünkben, vagy ügyfélkártyánkra történő regisztrációval elérhetővé teszi azokat számunkra (Jelen adatvédelmi nyilatkozat A pontja.)

Mivel az Ön személyes adatainak védelme különösen fontos számunkra, az Ön személyes adatainak összegyűjtése és feldolgozása során szigorúan betartjuk az adatvédelmi törvény és az EU-GDPR (Általános Adatvédelmi Törvény) törvényi előírásait.

A továbbiakban részletesen tájékoztatjuk Önt az általunk végzett adatfeldolgozás mértékéről és céljáról, illetve az Ön mint az adatfeldolgozás érintettje által élvezett jogokról. Éppen ezért kérjük, alaposan olvassa át adatvédelmi nyilatkozatunkat, mielőtt tovább használná weboldalunkat és adott esetben beleegyezését adná az adatfeldolgozásba.

Minden lényeges elérhetőségi információ a jelen adatvédelmi nyilatkozat C. 3. pontjában található.

A) Adatfeldolgozás a weboldalunkon

1. Személyes adatok

Weboldalunk használata alapvetően személyes adatok megadása nélkül is lehetséges. Bizonyos szolgáltatások használatára azonban ettől eltérő szabályozások lehetnek érvényesek, amelyekre külön felhívjuk az Ön figyelmét. Különösképpen akkor kötelező, hogy Ön a nevezett célokból megadjon számunkra bizonyos adatokat, ha Ön regisztrál nálunk és/vagy szeretné internetes áruházunkat használni.

Mi tehát - a süti-irányelvünkben részletesen leírt sütiktől eltekintve - alapvetően csak azokat az adatokat gyűjtjük össze és mentjük el, amelyeket Ön ad meg számunkra az által, hogy beírja ezeket a beviteli mezőinkbe, vagy egyéb úton-módon lép kapcsolatba a weboldalunkkal.

Személyes adatnak számít minden olyan információ, amely beazonosított vagy beazonosítható természetes személyre vonatkozik. Ide tartozik például az Ön neve, címe, telefonszáma vagy születési dátuma, de emellett az Ön által az internetes áruházunkon keresztül végzett vásárlások is.

2. Sütik használata

Weboldalunkon és internetes áruházunkban különböző sütiket használunk azért, hogy javítsuk a használati élményét, kielemezzük azt, ahogyan Ön a weboldalunkat használja, és hogy célzott hirdetéseket mutathassunk Önnek. Mivel rendszeresen váltunk az ehhez használt eszközök és sütik között, úgy döntöttünk, hogy az általunk használt sütikről szóló információkat külön süti-irányelvben foglaljuk össze, amelyet a Cookie szabályzatban olvashat át.

Ez a süti-irányelv jelen adatvédelmi nyilatkozat szerves részét képezi, és úgyszintén számos lényeges információt tartalmaz, amelyet az EU-GDPR 13. cikk szerinti tájékoztatási kötelezettségünkből fakadóan szívesen megosztanánk Önnel.

3. Személyes adatok összegyűjtése és feldolgozása, tárolási időtartam

Azokat a személyes adatokat, amelyeket a fentebb bevezetett sütiken keresztül vagy az Ön határozott megadása során gyűjtünk be, különböző célokra dolgozzuk fel. Ahhoz, hogy részletesen informálhassuk Önt az általunk végzett feldolgozásról, a weboldalunk különböző alkalmazásait külön-külön mutatjuk be Önnek.

Bizonyos alkalmazások esetén lehetséges, hogy Ön saját megfontolásból megad nekünk adatokat és ezzel beleegyezését adja a szándékos adatfeldolgozásba - erre azonban külön felhívjuk a figyelmet. Az Ön által megadott személyes adatokat a továbbiakban kizárólag arra használjuk fel, hogy a feldolgozás éppen megadott célját teljesítsük, példának okáért, hogy reklámokat és tájékoztató anyagokat küldjünk az érdeklődők, hírlevélre feliratkozók és meglévő ügyfeleink számára a telekommunikációs törvény szem előtt tartása mellett, valamint bemutatkozásra és vásárlások és foglalások lebonyolítására internetes áruházunkon keresztül.

A szerződés webáruházunkban történt megindítása vagy megkötése esetén, a szerződés teljes végrehajtása után feldolgozzuk személyes adatait és megőrizzük azokat a garancia, a szavatosság, a lejárati idő és a számunkra érvényes törvényes megőrzési idő lejártáig, ezen felül az esetlegesen felmerülő jogviták megszűnéséig, amelyeknél az adatokra, mint bizonyítékra lehet szükség.

A hűségkártya regisztrációs folyamatának részeként az Ön által megadott összes információt alapvetően a fennálló szerződéses kapcsolatunk időtartamára és ezen túlmenően az adatvédelmi szabályzat B. pontjának megfelelően tartjuk fenn.

Az olyan, ügyfeleinktől és érdeklődőktől származó, marketing és tájékoztatás céljából, ill. hírlevél küldéséhez begyűjtött adatokat visszavonásig dolgozzuk fel, ha velük kapcsolatban rendelkezünk az ügyfél engedélyével, máskülönben jogos érdekeinket figyelembe véve marketing célokra legfeljebb öt év időtartamig, az érdekelt fél által kezdeményezett utolsó beszerzés vagy kapcsolat dátumától számítva.

Marketing tevékenységünk részeként fontos, hogy célzottan és személyre szabottan hirdessünk. Ennek megfelelően a süti-irányelvünkben leírt alkalmazásokon és marketingünkön keresztül rögzítjük, hogy ügyfeleink és az érdeklődők melyik termékünk iránt érdeklődnek, és hogy milyen gyakran lépnek szerződéses kapcsolatba velünk. Ez által befolyásolva, a promóciós tevékenységeket is összehangoljuk, hogy például tájékoztassuk az ügyfeleket termékpalettánkról, míg az alkalmi érdeklődők számára más szempontok alapján választjuk ki a hirdetések tartalmát és terjedelmét.

Ha azonban Ön ezt úgy kívánja, akkor a marketing célokra feldolgozott adatait ezen időszak lejárta előtt is töröljük, kivéve, ha erre jogi akadály áll fenn.

4. E-kereskedelmi platform

Honlapunkon használhatják E-kereskedelmi platformunkat, melyeket szerződött kereskedőinkkel (franchise-partnerekkel) együtt működünk. A webáruház működését támogató technikai szolgáltatók: Emakina NL, Danzigerkade 4, 1013 AP Amsterdam és IIC-INTERSPORT International Corp., Van Diemenstraat 186, 1013 CP Amsterdam. A webáruház lehetőséget kínál arra, hogy a választékunkban és a résztvevő Intersport kereskedők raktárkészletében fellelhető árukat megvásárolják, és mi azokat elküldjük Önöknek.

Ön ezen a platformon önként létrehozhat egy ügyfélszámlát, amelyen keresztül adatait (ügyfél-törzsadatok, címadatok, korábbi megrendelések) tárolhatjuk szolgáltatásaink igénybevételéhez és további vásárlásokhoz. Ha számlát hoz létre az "Én fiókom" alatt, az Ön által megadott adatok elmentésre kerülnek, de ezt a fiókot, valamint a benne található adatokat bármikor töröltetheti. Ha a fiók teljes törlését technikai okokból nem lehet azonnal elvégezni, akkor az Ön adatainak további használatát a DSG (Adatvédelmi Törvény) 4. § 2. bekezdése alapján a lehető legkisebb mértékűre korlátozzuk.

Ha sporteszközöket vagy kiegészítőket szeretne vásárolni a platformunkon, a szerződés megkötéséhez meg kell adnia különböző személyes adatokat, amelyek a megrendelés vagy a foglalás feldolgozásához szükségesek. Ebből a célból a megrendelési folyamatban és fiók megnyitásakor is külön megjelöljük a kötelező adatokat, az összes többi információ nem kötelező. A megrendelés vagy a foglalás feldolgozásához az Ön által megadott adatokat feldolgozzuk, továbbá a fizetési folyamat részeként a kiválasztott fizetési módtól függően szintén begyűjtjük hitelkártya, banki vagy számlázási adatait. Ehhez a jogi alapot az EU-GDPR 6, cikk 1, Bek. 1, o.1, b betű. Mindenesetre csak mi leszünk az Ön szerződéses partnere - azonban a megrendelése feldolgozásához szükséges, hogy az Ön megbízásban megadott adatait az Intersport kereskedőknek és más együttműködési partnereknek és szállítási szolgáltatóknak továbbítsuk abból a célból, hogy az ő segítségükkel az árukat és termékeket a lehető leggyorsabban eljuttathassuk Önhöz.

Adyen (Simon Carmiggeltstraat 6-50, 1011 DJ, Amszterdam) műszaki fizetési szolgáltatónkként működik. További információ az Adyen adatvédelmi adatairól itt található.

Az ügyfelek személyazonosságának vagy hitelképességének ellenőrzése érdekében hitelképességét erre felhatalmazott cégeken keresztül ellenőrizzük.

A törvény előírás kötelez minket, hogy a címét, fizetési és megrendelési adatait hét évig megőrizzük - de ennek keretén belül a feldolgozás csak a jogi kötelezettségek teljesítése érdekében történik.

5. Ügyfélszolgálat

Az Ön aggályai fontosak számunkra, ezért ügyfélszolgálatot biztosítunk Önnek telefonon vagy elektronikus úton (e-mailben vagy a kívánt eszközzel).

Ha az Ön által tett kérések vagy javaslatok a velünk vagy kereskedőinkkel szerzett tapasztalataival kapcsolatosak, az érintett feleket tájékoztatjuk az Ön kérésének hátteréről és az Ön által megadott adatokról annak érdekében, hogy megválaszolhassuk a kérdésére, vagy pedig minél gyorsabban végrehajthassuk javítási indítványát.

Az ebben az ügymenetben közzétett és tárolt adatokat mindaddig tároljuk, amíg a kérésének eleget tudunk tenni, és ezen felül, amíg Ön, a kérésre alapozva velünk szemben vagy viszonteladóink ellen bármilyen jogi követelést érvényesíthet. Ezen időszak végén az adatok törlésre kerülnek.

6. Nyereményjátékok

Honlapunkon rendszeresen kínálunk nyereményjátékokat az ügyfeleknek és a látogatóknak, hogy növeljük webhelyünk vonzerejét és növeljük a látogatók interakcióját. Ezeket a nyereményjátékokat rendszeresen olyan együttműködési partnerekkel kínáljuk, akik díjakat ajánlanak fel, és támogatnak minket a lebonyolítás során.

Annak érdekében, hogy részt vehessen a nyereményjátékokon elengedhetetlen, hogy számunkra vagy az érintett együttműködési partnerek számára a kapcsolat felvételéhez szükséges információt adjon meg abból a célból, hogy esetleges nyereménye esetén értesítést kapjanak Hogy melyik együttműködési partnerrel kerül sor nyereményjátékra, természetesen mindenkor „Nyereményjáték” oldalunkon nyilvánosságra hozzuk.

A nyereményjáték keretében nyújtott adatokat kizárólag a játék feldolgozására használjuk, nem pedig marketing célokra. Ha azonban Ön a nyereményjátékra történő jelentkezése folyamán kifejezett és önkéntes hozzájárulását adja hírlevél küldése vagy más marketing intézkedés tőlünk vagy bármely, a versenyre való regisztrálással kapcsolatban megnevezett harmadik félt által történő végrehajtására, ezt természetesen figyelembe vesszük.

Együttműködő partnereink, akik velünk együtt szervezik a nyereményjátékot, megkapják az Ön által megadott információkat abból a célból, hogy tájékoztathassák Önt a nyereményéről, és ezzel kapcsolatban elküldje Önnek a vonatkozó dokumentumokat. Természetesen együttműködési partnereink tisztában vannak az adatvédelmi rendelkezésekkel, amelyek betartásáért saját maguk felelnek.

7. Newsletter (hírlevél), SMS és direkt-marketing

Lehetősége van arra, hogy feliratkozzon ingyenes hírlevelünkre weboldalunkon, és jelentkezzen szöveges üzenetekre és közvetlen küldeményekre. Hírleveleinken, szöveges üzeneteinken és közvetlen küldeményeinken keresztül rendszeres időközönként megkapja cégünk legújabb híreit és információit, valamint a mi és a hivatalos forgalmazóktól elérhető sportárukra vonatkozó személyre szabott hirdetéseket.

Ellenőrizzük a bejelentkezési űrlapon megadott e-mail címet, hogy megtudjuk, hogy valóban hírlevelet szeretne-e kapni tőlünk és a franchise partnereinktől. Ez úgy történik, hogy e-mailt küldünk az Ön által megadott e-mail címre, amelynek kézhezvételét a megadott linkre kattintva megerősítheti. Miután megerősítette az e-mailt, regisztrálása a hírlevélre elkészült. (Double Opt-In)

Amint feliratkozik a hírlevélre, az Ön IP-címét, a regisztráció dátumát és időpontját tároljuk biztonsági okokból annak kiderítése érdekében, ha egy harmadik fél visszaélne e-mail címével és feliratkozna hírlevelünkre az Ön tudása nélkül. További adatokat nem gyűjtünk be és dolgozunk fel a hírlevél-előfizetéshez, az adatokat kizárólag a hírlevél készítéséhez használjuk fel.

Hacsak nem mond ellent, az Ön adatait beleegyezése alapján továbbítjuk a felhasználói magatartás elemzése céljából a csoportunkon belül, valamint együttműködő székhelyek számára, valamint az információk reklámcélú továbbítása céljából. Az vállalkozási csoporton belül az Ön által a hírlevéllel kapcsolatban megadott adatokat összesítjük azokkal az adatokkal, amelyeket más módon (pl. Áru megvásárlása vagy szolgáltatás megrendelése) gyűjtöttünk össze, összevetjük őket annak érdekében, hogy lehetővé tegyük személyre szabott a személyre szabott hirdetések létrehozását.

Ez az összekapcsolás alapvetően sütik révén történik, amelyek a rendszerünkben tárolódnak, attól függően, hogy miként reagálnak hírlevelünkre, annak érdekében, hogy következtetéseket vonhassunk le arról, hogy a hírlevélben lévő tartalmak és cikkek közül melyek voltak különösen érdekesek a címzettek számára és a továbbiakban, ügyfeleink érdeklődést figyelembe véve nyújthassuk szolgáltatásainkat.

Nem történik adattovábbítás a hírlevélre való feliratkozáshoz olyan harmadik félnek, aki nem tartozik a vállalkozásunk csoportjához, vagy franchise-szerződés részeként nem kapcsolódik hozzánk. A hírlevél előfizetését bármikor felmondhatja, a lemondás részleteit a visszaigazoló e-mailben és az egyes hírlevelekben találja meg.

8. Használt eszközök és alkalmazások

8.1 A más weboldalakra vezető hivatkozások/linkek

Weboldalunkon más weboldalakra, mint például az általunk ajánlott termékeket gyártó vállalatok, saját telephelyeink és egyéb közreműködő partnereink oldalaira, vezető hivatkozásokat is elhelyezünk, ez azonban kizárólag tájékoztatási céllal történik, amennyiben a hivatkozott oldal tulajdonosával nem áll fenn közös felelősség az internetes áruházért. Ezek a weboldalak nem állnak irányításunk alatt, éppen ezért nem is esnek jelen adatvédelmi nyilatkozat rendelkezéseinek hatálya alá. Amennyiben Ön rákattint egy hivatkozásra, lehetséges, hogy a hivatkozott oldal üzemeltetője adatokat gyűjt össze Önről, és ezeket a saját adatvédelmi nyilatkozata szerint, amely eltérhet a mi nyilatkozatunktól, dolgozza fel.

8.2 Közösségi oldalak beépülő moduljai

Honlapunkon lehetőség nyílik beépülő modulokon keresztül a különböző szociális hálózatokon keresztül történő bővítésre is. Ezek a következők:
● Facebook, melyet a Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Írország üzemeltet
● Youtube, melyet a Youtube LLC üzemeltet, 901 Cherry Avenue, San Bruno, CA 94066 USA
● Instragram, amelyet az Instagram LLC, 1601 Willow Road, Menlo Park CA 94025 USA üzemeltet

Ha rákattint egy ilyen szociális hálózat egyik pluginjára, akkor aktiválódik és csatlakozik a hálózat megfelelő kiszolgálójához. Nincs befolyásunk az adatok mennyiségére és tartalmára, amelyek a bővítményre kattintva a mindenkori szociális média üzemeltetője számára átvitelre kerülnek.

Ha szeretné megtudni a szociális hálózatok üzemeltetői által gyűjtött adatok jellegét, terjedelmét és célját, javasoljuk, hogy olvassa el az adott szociális hálózat adatvédelmi irányelveit.

9. Adatátvitel az INTERSPORT kereskedőknek

Az INTERSPORT Európa-szerte működő, számos együttműködési partnerrel és franchise-partnerrel rendelkező vállalat. Fontos számunkra, hogy a lehető legjobb szolgáltatást és átfogó támogatást nyújthassuk Önnek, ezért a szerződéses kötelezettségeink teljesítése során személyes adataikat szerződéses partnereinkkel együtt felhasználjuk Németország, Svájc, Ausztria, Csehország, Szlovákia és Franciaország területén és továbbítjuk azokat egymásnak. Azonban megbízásfeldolgozóink vagy egyéb együttműködési partnereink csak akkor kapják meg az Ön adatait, ha ez szükséges a szerződés teljesítéséhez, vagy ha jogos érdekünk fűződik hozzá, amelyet minden egyes esetben közlünk Önnel.

Hacsak nem mond ellent, az Ön adatait beleegyezése alapján továbbítjuk a felhasználói magatartás elemzése céljából a csoportunkon belül, valamint együttműködő székhelyek számára, valamint az információk reklámcélú továbbítása céljából. Az vállalkozási csoporton belül az Ön által a hírlevéllel kapcsolatban megadott adatokat összesítjük azokkal az adatokkal, amelyeket más módon (pl. Áru megvásárlása vagy szolgáltatás megrendelése) gyűjtöttünk össze, összevetjük őket annak érdekében, hogy lehetővé tegyük személyre szabott a személyre szabott hirdetések létrehozását. Ez az összekapcsolás alapvetően cookie-k révén történik, amelyek a rendszerünkben tárolódnak, attól függően, hogy miként reagálnak hírlevelünkre, annak érdekében, hogy következtetéseket vonhassunk le arról, hogy a hírlevélben lévő tartalmak és cikkek közül melyek voltak különösen érdekesek a címzettek számára és a továbbiakban, ügyfeleink érdeklődést figyelembe véve nyújthassuk szolgáltatásainkat. Nem történik adattovábbítás a hírlevélre való feliratkozáshoz olyan harmadik félnek, aki nem tartozik a vállalkozásunk csoportjához, vagy franchise-szerződés részeként nem kapcsolódik hozzánk.

 

B) Az is sport bt. törzsvásárlói kártya használatára vonatkozó adatkezelési tájékoztatója

1. rész: az adatkezelő adatai

1.1 Adatkezelő: adatkezelőnek minősül az a cég, amely az adatkezelés célját, valamint az adatkezeléssel kapcsolatos lényegi elemeket egy másik céggel közösen határozza meg. Az IS SPORT Bt. Törzsvásárlói Kártya kibocsátása vonatkozásában közös adatkezelőnek minősül az INTERSPORT Austria GmbH-val:

1.2 Az adatkezelő adatai

1.2.1 Adatkezelő neve: IS Sport Bt.
Székhelye: 2040 Budaörs, Kinizsi u. 5/a.
Postacíme: 2040 Budaörs, Kinizsi u. 5/a.
E-mail címe: headoffice(a)intersport.hu
Telefonszám: +36 30 428 tai725
Honlap: www.intersport.hu

1.2.2 Adatkezelő neve: INTERSPORT Austria GmbH
Székhelye: 4600 Wels, Flugplatzstraße 10., Ausztria
Postacíme: 4600 Wels, Flugplatzstraße 10., Ausztria
Telefonszám: +73 7242 233-0
Honlap: www.intersport.at

2. rész: AZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA ADATKEZELÉSI CÉLOK SZERINT

2.1 A Törzsvásárlói Kártya igénylése és használata

2.1.1 A Törzsvásárlói Kártya igénylésére az IS Sport Bt. 18 év feletti, magánszemély vásárlói jogosultak. A Törzsvásárlói Kártya használata számos, az Általános Szerződési Feltételek és Működési Szabályzatban lefektetett előnyt biztosít Önnek, mint a kártya tulajdonosának.

2.1.2 A kezelt személyes adatok köre és az adatkezelés célja:

Személyes adat Miért szükséges az adat a cél eléréséhet?
Név (titulus, vezetéknév, keresztnév) A név pontos megadás a Törzsvásárlói Kártya beazonosításához, a nyújtott kedvezmények biztosításához szükséges.
Születési idő A születési idő megadása az életkor ellenőrzése érdekében szükséges.
Postai cím A Törzsvásárlói Kártya kiküldéséhez, valamint a Törzsvásárlói Kártyával kapcsolatos információk, kedvezmények megküldéséhez, a kapcsolattartáshoz szükséges.

2.1.3 Az adatkezelés az Ön kifejezett hozzájárulásával történik. A hozzájárulás jogalapját az EU általános adatvédelmi rendelet1 (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pont és 7. cikkében foglalt rendelkezések képezik.

2.1.4 Ha Ön nem járul hozzá a fent (2.1.2 pontban) meghatározott adatok kezeléséhez, akkor Ön nem tud részt venni a Törzsvásárlói Programban, mivel nem tudjuk kiadni a kártyát, illetve azt utóbb nem tudjuk Önnel beazonosítani sem.

2.1.5 A Törzsvásárlói Kártya használatát lehetővé tesszük családtagoknak is. Ez egy olyan lehetőség, amivel egy családba tartozó több személy is igénybe veheti a Törzsvásárlói Kártya nyújtotta előnyöket. A családtagok kezelt adatainak köre és az adatkezelés célja:

Személyes adat Miért szükséges az adat a cél eléréséhez?
Név (vezetéknév, keresztnév) A név pontos megadása a családtag beazonosításához és a családi kártyához kapcsoláshoz szükséges.
Születési idő A születési idő megadása az életkor ellenőrzése érdekében szükséges.

2.1.6 A családtag személyes adatainak kezelése az érintett családtag kifejezett hozzájárulásával lehetséges. A hozzájárulás jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont és a 7. cikkében foglalt rendelkezések képezik. A hozzájárulás bármikor visszavonható a headoffice@intersport.hu címre vagy az IS Sport Bt., 2040 Budaörs Kinizsi utca 5/a. postai címre eljuttatott küldeményben.

2.1.7 Az e (2.1) pontban meghatározott célból kezelt adatok kezelésére a Törzsvásárlói Programban való részvétel ideje alatt kerül sor, amely határozatlan időre jön létre. Ha Ön a Törzsvásárlói Programból kilép vagy előre nem látható okból maga a Törzsvásárlói Program szűnik meg, akkor a személyes adatok kezelése is megszűnik.

2.1.8 Ön jogosult bármikor visszavonni a személyes adatainak kezeléséhez adott hozzájárulását. Ezzel a visszavonást követő időszakra nem teszi lehetővé a Törzsvásárlói Programban való részvételt, mivel megszűnik a beazonosíthatóság és a kapcsolattartás Önnel. A visszavonást megelőző adatkezelésben változás nem történik.

2.1.9 A hozzájárulás visszavonását Ön bármikor eljuttathatja a headoffice(a)intersport.hu címre vagy az IS Sport Bt., 2040 Budaörs Kinizsi utca 5/a. postai címre, postai küldeményben.

2.2 Az IS Sport Bt. reklámjainak eljuttatása

2.2.1 Az IS Sport Bt. Önnek, mint a Törzsvásárlói Programban résztvevő vásárlónak reklámot is eljuttat, ha ahhoz Ön kifejezetten hozzájárul.

2.2.2 A reklám (hírlevél, hirdető újság stb.) eljuttatása e-mailen, telefonon, postai úton történik az Ön döntése alapján. Lehetősége van egy csatorna megjelölésére, de megteheti azt is, hogy több csatornát is megjelöl, amin keresztül eljuttathatjuk Önnek a reklámot. Ennek megfelelően kell az adatkezelési hozzájárulását megadnia a Törzsvásárlói Kártya Igénylőlapon.

2.2.3 A „Sportág, mint érdeklődési terület” keretében megadott adatok csak az esetben kerülnek kezelésre, ha Ön azt megadja és az adatkezeléshez hozzájárul. Ha nem jelöl meg külön sportágat, akkor célzott reklám megküldésére nem kerül sor.

2.2.4 A kezelt adatkör függően attól, hogy mely csatorna használatához járult hozzá:
E-mailen megküldött reklám esetében:

Személyes adat Miért szükséges az adat a cél eléréséhez?
Név (titulus, vezetéknév, keresztnév) A reklám címzettjének beazonosítása.
Sportág, mint érdeklődési terület Az IS Sport Bt. célzott reklámokat juttathasson el a címzetthez.
E-mail cím Ahhoz szükséges, hogy Önnek, mint címzettnek eljuttathassuk a reklámjainkat.

Telefonszámra küldött reklám esetében:
Személyes adat Miért szükséges az adat a cél eléréséhez?
Név (titulus, vezetéknév, keresztnév) A reklám címzettjének beazonosítása.
Sportág, mint érdeklődési terület Az IS Sport Bt. célzott reklámokat juttathasson el a címzetthez.
Telefonszám Ahhoz szükséges, hogy Önnek, mint címzettnek eljuttathassuk a reklámjainkat.

Postai címre küldött reklám esetében:
Személyes adat Miért szükséges az adat a cél eléréséhez?
Név (titulus, vezetéknév, keresztnév) A reklám címzettjének beazonosítása.
Sportág, mint érdeklődési terület Az IS Sport Bt. célzott reklámokat juttathasson el a címzetthez.
Postai cím Ahhoz szükséges, hogy Önnek, mint címzettnek eljuttathassuk a reklámjainkat.

2.2.5 Az adatkezelés az Ön kifejezett hozzájárulásával történik. A hozzájárulás jogalapját az EU általános adatvédelmi rendelet 7. cikkében, valamint a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (1) és (2) bekezdéseiben foglalt rendelkezések képezik.

2.2.6 Ha Ön nem járul hozzá a személyes adatai e pontban meghatározott célú kezeléséhez, akkor Önnek nem juttatunk el reklámot.

2.2.7 Az e (2.2) pontban meghatározott célból történő adatkezelésre határozatlan ideig, illetve az Ön hozzájáruló nyilatkozata visszavonásáig vagy a Törzsvásárlói Program megszüntetéséig kerül sor.

2.2.8 A hozzájárulást Ön bármikor visszavonhatja a headoffice(a)intersport.hu címre küldött e-maillel vagy az IS Sport Bt., 2040 Budaörs Kinizsi utca 5/a. postai címre küldött postai küldeménnyel.

3. rész: AZ ÖN ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGAI

3.1 A hozzáférési jog: Az Ön személyes adatait a fenti (2.1. és 2.2 pontokban meghatározott) célok érdekében kezeljük. Ha Ön a hozzájárulás megadását követően, utólag szeretne információkhoz jutni az általunk kezelt, Önnel kapcsolatos adatok köréről, a kezelés módjáról, valamint a részletekről, akkor a hozzáférési jogát írásban gyakorolhatja. A headoffice(a)intersport.hu címre küldött e-maillel vagy az IS Sport Bt., 2040 Budaörs Kinizsi utca 5/a. postai címre küldött postai küldeménnyel kérhet hozzáférést ezekhez az információkhoz.

Például, ha Ön arról szeretne meggyőződni, hogy a reklámok kiküldése érdekében mely személyes adatait kezeljük, akkor mi a nyilvántartási rendszerükből lekérdezzük az Ön általunk kezelt adatait, azaz az Ön teljes nevét és az Ön által megadott azon csatornát, amelyen keresztül Önnek eljuttatjuk a reklámot, valamint, ha Ön megjelölt és hozzájárult a kezeléséhez, akkor a sportágat is, amely az Ön érdeklődési körébe tartozik, és ezen adatokról Önnek másolatot adunk át vagy azokat megküldjük Önnek.

Ön az általunk kezelt személyes adatainak másolatát első alkalommal ingyen megkapja. Tájékoztatjuk, hogy ha ezt követően további másolatra lenne szüksége, arra a másolás díját felszámolhatjuk.

Ha Ön elektronikus levélben kért az adataihoz hozzáférést – azt az Ön ellenkező kérelme hiányában – elektronikusan teljesítjük.

3.2 A helyesbítéshez való jog: Amennyiben pontatlanok (pl. rosszul rögzítettük) vagy hiányosak a nálunk kezelt adatai vagy az Ön olyan személyes adataiban áll be változás, amelyeket kezelünk (pl. e-mail cím, postai cím), és a headoffice(a)intersport.hu címre küldött e-maillel vagy az IS Sport Bt., 2040 Budaörs Kinizsi utca 5/a. postai címre küldött postai küldeménnyel kéri ezek módosítását, akkor kérelmét indokolatlan késedelem nélkül teljesítjük és erről Önnek a megadott elérhetőségre küldött e-mailben vagy levélben értesítést küldünk. Ilyen esetben a pontatlan, elavult adatot töröljük.

3.3 A törléshez való jog: Írásban – a headoffice(a)intersport.hu küldött e-maillel vagy az IS Sport Bt., 2040 Budaörs Kinizsi utca 5/a. postai címre küldött postai küldeménnyel – kérheti a személyes adatainak a törlését. A törlési kérelemnek indokolatlan késedelem nélkül eleget kell tennünk.

Ez olyan esetben merülhet például fel, ha Ön nem kíván a továbbiakban reklámot kapni tőlünk vagy kilép a Törzsvásárlói Programból, akkor ugyanis megszűnik az a cél, ami alapján mi az adatait kezeltük, így azokat törölnünk kell. Ez az eset áll fenn akkor is, ha kiderül, hogy Ön visszavonta a hozzájárulását ahhoz, hogy az Ön érdeklődési körébe tartozó sportágat nyilvántartsunk és az alapján küldjünk Önnek célzott reklámot.

A törlési kötelezettség teljesítése alól egy szűk indoklású kör képezhet kivételt, így például, ha jogszabály írja elő az adattárolási kötelezettséget (pl. számla megőrzése érdekében).

3.4 Az adatkezelés korlátozásához való jog: Olyan esetben például, ha vitatja a személyes adatai pontosságát, vagy nekünk már nincs szükségünk az adatokra adatkezelési célból, de Önnek valamilyen okból mégis szüksége van arra, hogy nálunk azok meglegyenek, akkor írásban – a headoffice(a)intersport.hu címre küldött e-maillel vagy az IS Sport Bt., 2040 Budaörs Kinizsi utca 5/a. postai címre küldött postai küldeménnyel – kérheti a személyes adatai kezelésének korlátozását.

Korlátozás esetén az Ön személyes adatait mi csak tárolhatjuk. Ez alól kivétel, ha Ön másként rendelkezik és hozzájárul más típusú adatkezeléshez.

Például, ha Ön helyesbítési kérelmet nyújt be, mert a hírlevélben rosszul volt feltüntetve a neve, a kérelem elbírálásig nem küldünk újabb hírlevelet, mivel az adatkezelés korlátozás alatt áll.

3.5 A tiltakozáshoz való jog: Írásban – a headoffice(a)intersport.hu címre küldött e-maillel vagy az IS Sport Bt., 2040 Budaörs Kinizsi utca 5/a. postai címre küldött postai küldeménnyel – tiltakozhat az adatkezelés ellen, ha az Ön személyes adatát közvetlen üzletszerzés érdekében, kutatási vagy statisztikai célból felhasználnánk. Így például Ön tiltakozhat az ellen, ha a cégünk az Ön hozzájárulása nélkül az Ön személyes adatait hírlevelek küldése céljából felhasználná.

Ha például Ön nem járult hozzá a reklámok küldéséhez, mi ennek ellenére eljuttatunk Önnek ilyet, akkor kérheti, hogy a továbbiakban ilyen célra ne használjuk a megadott személyes adatait.

3.6 Az adathordozhatósághoz való jog: Ön az adatkezelési hozzájárulását papír alapon adja meg számunkra. Mivel azonban mi azt elektronikus úton feldolgozzuk, és tároljuk, Ön kérheti tőlünk, hogy az általunk ily módon kezelt adatait olyan műszaki formában kapja meg, amely a későbbiekben is felhasználható lesz. Ehhez olyan formátumra van szükség, amely engedi, hogy Ön értelmezni tudja a benne foglalt információt és azt utóbb, más szolgáltatónál is fel tudja használni. Ezen elvárásnak például a jelszóval vagy kóddal védett formában előállított adatok nem felelnek meg.

Azt is kérheti tőlünk, hogy ezen adatokat mi továbbítsuk egy másik adatkezelőnek.

3.7 Az eljuttatott kérelem elintézési ideje: A 3.1.-3.6 alpontokban meghatározott jogok vonatkozásában előterjesztett kérelmét e-mailen vagy postai úton fogadjuk és indokolatlan késedelem nélkül, legfeljebb azonban a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül áttekintjük és tájékoztatjuk Önt a fenti jogaival kapcsolatban megtett intézkedésekről. Ha bonyolult a megítélendő kérdés, vagy információt kell beszereznünk ahhoz, hogy a kérelmében foglaltaknak eleget tegyünk, akkor ez a határidő meghosszabbítható maximum két hónappal.

Ha Ön elektronikus úton nyújtotta be a kérelmét, akkor – ellenkező kérelem hiányában – elektronikus úton adjuk meg a választ.

Ha cégünknek nem áll módjában a törlési kérelmét teljesíteni, mivel jogszabály kötelező adatkezelést rendel el, akkor a teljesítés elutasításáról azonos határidőn belül küldünk értesítést Önnek a megadott elérhetőségére levélben vagy elektronikus levélben.

Például olyan esetben, ha Ön kilép a Törzsvásárlói Programból, és töröljük az adatait, de korábban a nevére kiállítottunk számlát, akkor a névre szóló számla megőrzésére jogszabály alapján 8 évig vagyunk kötelesek. Így e nyilvántartásból az adatokat csak az adott idő elteltét követően törölhetjük.

4. rész: AZ ADATKEZELÉS FOLYAMATA, BIZTONSÁGA

4.1 Az Ön hozzájárulásával személyes adatait a jelen Tájékoztató 1.2 pontjában meghatározott cégek kezelik. Ön a Törzsvásárlói Kártya Igénylőlap kitöltésével adja meg számunka a kezelt adatokat és adja hozzájárulását az adatkezelésünkhöz.

4.2 A Törzsvásárlói Kártya Igénylőlapot archiváljuk, valamint az adatait egy egységes informatikai szoftverbe is felvisszük annak érdekében, hogy minden magyarországi INTERSPORT áruházban gyűjthesse a kedvezményre jogosító pontokat.

4.3 Az Ön által megadott személyes adatokhoz cégeink tulajdonosai, valamint munkavállalói férhetnek hozzá kizárólag az adatkezelési célok megvalósítása érdekében.

4.4 Az informatikai rendszerünkben az adatbiztonság érdekében megtettük azokat az intézkedéseket, amelyek alapján az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést megakadályozzuk. A rendszerünkben tárolt adatokat jelszavas azonosítást követően érik el kollégáink. Az adatok véletlen megsemmisülésének megakadályozása érdekében biztonsági mentéseket hajtunk végre.

C) Jogok és biztosítékok

1. Biztosíték

Számos technikai és szervezeti biztonsági óvintézkedést léptettünk életbe annak érdekében, hogy megvédjük az Ön adatait a beavatkozástól, elvesztéstől, megsemmisüléstől és a harmadik fél általi hozzáféréstől. Biztonsági óvintézkedéseinket az internet technológiai fejlődésének megfelelően folyamatosan javítjuk.

2. Az Ön jogai

Az általános adatvédelmi rendelet és az adatvédelmi törvény értelmében Önnek, mint az általunk végzett adatfeldolgozás által érintett személynek az alábbiak állnak jogában illetve Ön az alábbi jogsegítségre jogosult:

2.1 Felvilágosításhoz való jog (EU-GDPR 15. cikk)

Önnek az adatfeldolgozás által érintett személyként jogában áll felvilágosítást követelnie arról, hogy feldolgozzák-e az Ön személyes adatait, és ha igen, mely személyes adatokat. Saját védelme érdekében - hogy idegenek ne kaphassanak felvilágosítást az Ön adatairól - szükséges lehet, hogy ehhez megfelelő formában ellenőrizzük az Ön személyazonosságát.

2.2 Helyesbítéshez (EU-GDPR 16. cikk) és törléshez való jog (17. cikk)

Önnek jogában áll haladéktalanul követelnie az Önt érintő helytelen személyes adatok helyesbítését, illetve - az adatfelhasználás céljainak figyelembe vétele mellett - a hiányos személyes adatok kiegészítését, továbbá az Ön adatainak törlését, amennyiben ez a követelés megfelel az EU-GDPR 17. cikkében foglaltaknak.

2.3 A feldolgozás korlátozásához való jog (EU-GDPR 18. cikk)

Önnek a törvényes követelmények keretében jogában áll korlátoznia az összes összegyűjtött személyes adat feldolgozását. Ezeket az adatokat a korlátozási kérvény benyújtásától kezdve csak egyenkénti beleegyezés után, illetve jogi követelések érvényesítése és végrehajtása céljából dolgozzuk fel.

2.4 Adathordozhatósághoz való jog (EU-GDPR 20. cikk)

Ön követelheti, hogy az összegyűjtött személyes adatokat akadálytalanul és korlátlanul továbbítsuk harmadik személy számára.

2.5 Tiltakozáshoz való jog (EU-GDPR 21. cikk)

Önnek lehetősége van bármikor olyan okokból, amelyek az Ön sajátos helyzetéből fakadnak, tiltakozást benyújtania az Önt érintő személyes adatok feldolgozása ellen, amelyek szükséges a mi vagy harmadik személy jogos érdeke megvédéséhez szükséges. A tiltakozás benyújtásától az Ön adatait többé nem dolgozzuk fel, kivéve olyan esetben, ha a feldolgozásra létezik olyan kényszerítő és védelemre szoruló ok, amely felülmúlja az Ön érdekeit, jogait és szabadságait, vagy ha a feldolgozás jogi követelések érvényesítését, gyakorlását vagy megvédését szolgálja. Az irányított hirdetések ellen bármikor élhet jövőbeni hatályú tiltakozással.

2.6 Beleegyezés visszavonása

Amennyiben Ön külön adott beleegyezést az Ön adatainak felhasználásába, ezt Ön bármikor visszavonhatja. Egy ilyen visszavonás hatással van az Ön személyes adatai feldolgozásának elfogadhatóságára attól az időponttól, hogy Ön kijelentette számunkra a visszavonást.

Amennyiben Ön a fent felsorolt jogait a GDPR keretein belül megadott intézkedések egyike útján érvényesíteni, az Intersport vállalatnak haladéktalanul, de legkésőbb a kérvény beérkezte után egy hónapon belül, kötelessége állást foglalnia a kérvényezett intézkedésről illetve teljesítenie a kérvényt.

3. Lehetséges jogorvoslatok

3.1 Panaszbenyújtás a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH): Amennyiben Ön felénk kérelmet terjesztett elő vagy tiltakozott az adatkezelés ellen, azonban mi kérelmét nem vagy nem határidőben teljesítettük, Ön jogosult bírósághoz vagy hatósághoz fordulni.

A NAIH eljárását abban az esetben is kezdeményezheti, ha adatvédelmi jogsértést tapasztal.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a NAIH azt javasolja, hogy probléma felmerülése esetén Ön először hozzánk, mint adatkezelőhöz forduljon a békés megoldás megtalálása érdekében. Jelen esetben ezért arra kérjük, ha bármilyen problémája, igénye merül fel, azt először felénk terjessze elő (headoffice(a)intersport.hu címre vagy az IS Sport Bt., 2040 Budaörs Kinizsi utca 5/a. postai címre eljuttatott küldeményben), bár ezt természetesen nem várhatjuk el Öntől kötelező jelleggel.

Ön a NAIH-val a következőképpen tudja a kapcsolatot felvenni: e-mailben az ugyfelszolgalat@naih.huugyfelszolgalat@naih.hu címen tudja a Hatóságot elérni, levélben a 1530 Budapest, Pf.: 5. címen keresheti. Az érintetti jogok gyakorlásához kapcsolódó panaszok vizsgálatáról az alábbi linken olvashat: panaszügyintés.

3.2 A bírsági eljárásban Ön jogosult a lakóhelye szerinti törvényszék eljárását kezdeményezni, amely szerv soron kívül dönt. A megfelelő illetékességű törvényszéket ezen a linken találhatja meg: illetékesség kereső.

4. Elérhetőségi információk / Kapcsolattartó / Adatvédelmi biztos

Minden ésszerű és megfelelő kérvényre a törvényes kereteken belül díjtalanul és lehetőleg haladéktalanul reagálunk.

INTERSPORT eShop
Sports World Online GmbH
AT-4600 Wels
Flugplatzstraße 10
Cégjegyzékszám: FN 101648 h

INTERSPORT Magyarország
IS Sport Bt.
H-2040 Budaörs
Kinizsi u. 5/a
Cégjegyzékszám: 13-06-060200

1Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről.

Budapest, 2018. május 25.

Az IS SPORT Bt. törzsvásárlói kártya használatára vonatkozó adatkezelési tájékoztatót PDF formátumban itt töltheti le: PDF

.