• Ingyenes kiszállítás 20.000 Ft felett
  • 30 napos visszaküldés
  • Gyors szállítás

Adatvédelmi és adatkezélési szabályzat

 

A www.intersport.hu honlapon végzett adatkezelési tevékenységre vonatkozó adatkezelési tájékoztató

A www.intersport.hu honlapot annak érdekében működtetjük, hogy webáruházat üzemeltessünk; vásárlóinkkal kapcsolatot tarthassunk; vásárlóinkat, ügyfeleinket tájékoztathassuk a cégünkkel kapcsolatos újdonságokról, ajánlatokról, valamint a cégünkkel kapcsolatos általános információkról. Emellett ezen a felületen a vásárlóink, más személyek is kapcsolatba léphetnek velünk.

Jelen adatkezelési tájékoztató célja a www.intersport.hu honlapon üzemeltetett webáruház működéséhez, valamint a kapcsolattartáshoz kapcsolódó adatkezelési tevékenységek bemutatása.

I. rész: az adatkezelők, adatfeldolgozók és egyéb címzettek

1. AZ ADATKEZELŐK

1.1 Adatkezelő: adatkezelőnek minősül az a cég, amely az adatkezelés célját, valamint az adatkezeléssel kapcsolatos lényegi elemeket önállóan vagy egy másik céggel közösen határozza meg. A INTERSPORT Digital Business GmbH az Intersport Austria GmbH-val együtt közös adatkezelőnek minősül a webáruházhoz kapcsolódó minden adatkezelési cél vonatkozásában („Adatkezelők” vagy „mi”).

1.2 Az adatkezelők adatai

1.2.1 Adatkezelő megnevezése: Intersport Austria GmbH
Székhelye: 4600 Wels, Flugplatzstraße 10., Ausztria
Postacíme: 4600 Wels, Flugplatzstraße 10., Ausztria
E-mail címe: info(a)intersport.at
Honlap: www.intersport.at

1.2.2 Adatkezelő megnevezése: INTERSPORT Digital Business GmbH
Székhelye: 4600 Wels, Flugplatzstraße 10., Ausztria
Postacíme: 4600 Wels, Flugplatzstraße 10., Ausztria
E-mail címe: office.eshop(a)intersport.at
Honlap: www.intersport.at

2. AZ ADATFELDOLGOZÓK

2.1 Adatfeldolgozó: adatfeldolgozók azon személyek vagy cégek, amelyek az adatkezelő nevében személyes adatokat kezelnek.

2.2 A webáruház működtetése az alábbi adatfeldolgozók igénybevételével történik:
2.2.1 Az adatfeldolgozó megnevezése: IIC-INTERSPORT International Corp.
2.2.2 Az adatfeldolgozó megnevezése: IS Sport Bt.
2.2.3 Az adatfeldolgozó megnevezése: INTERSPORT HU Kft.
2.2.4 Az adatfeldolgozó megnevezése: SPG Sportcikk Kft.

3. EGYÉB CÍMZETTEK

3.1 A személyes adatok kezelése során az Adatkezelőkön és az utasításuk szerint eljáró adatfeldolgozókon kívül más cégek közreműködhetnek. Az áttekinthetőség érdekében az 1. számú mellékletben célonként olvashatja, mely adatkezelési cél érdekében, mely cégek és milyen minőségben műkődnek együtt.

II. rész: AZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK BEMUTATÁSA ADATKEZELÉSI CÉLOK SZERINT

A webáruház lehetőséget kínál arra, hogy a választékunkban és a résztvevő Intersport kereskedők raktárkészletében fellelhető árukat Önök megvásárolják, és mi azokat elküldjük Önöknek.

Weboldalunk használata alapvetően személyes adatok megadása nélkül is lehetséges. Bizonyos szolgáltatások használata azonban nem valósulhatna meg személyes adatok kezelése nélkül. Különösképpen akkor szükséges, hogy Ön a nevezett célokból megadjon számunkra bizonyos személyes adatokat, ha Ön regisztrál nálunk és/vagy szeretne internetes áruházunkból vásárolni, vagy akcióinkról hírlevelet kapni.

Mi - a Süti Tájékoztatónkban részletesen leírt sütiktől eltekintve - azokat az adatokat gyűjtjük és mentjük el, amelyeket Ön ad meg számunkra az által, hogy beírja ezeket a beviteli mezőinkbe, vagy egyéb úton-módon lép kapcsolatba a weboldalunkon keresztül velünk.

A webáruházhoz kapcsolódó adatkezelési tevékenységek részletes jellemzését az 1. számú melléklet

tartalmazza. Kérjük, hogy a mellékletben foglaltakat alaposan tanulmányozza annak érdekében, hogy részleteiben is tisztában legyen az egyes adatkezelési célok körülményeivel.

III. rész: AZ ÖN ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGAI

A következőkben bemutatjuk azon jogokat, amelyek Önt az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete („Általános adatvédelmi rendelet”) alapján az adatkezeléssel kapcsolatosan megilletik, valamint a jogai gyakorlásának javasolt módját is.

1. A HOZZÁFÉRÉSI JOG

1.1 Az Adatkezelők az Ön személyes adatait az 1. számú mellékletben meghatározott célok érdekében kezelik. Ha Ön a hozzájárulás megadását követően, utólag szeretne információkhoz jutni az általunk kezelt, Önnel kapcsolatos adatok köréről, a kezelés módjáról, valamint a részletekről, akkor a hozzáférési jogát írásban gyakorolhatja.

1.2 Például, ha Ön arról szeretne meggyőződni, hogy az ügyfél fiók létrehozása érdekében mely személyes adatai kerülnek kezelésre, és kérelmével hozzánk fordul, akkor a kérelemben foglaltakat megvizsgáljuk, és másolatban átadjuk vagy megküldjük Önnek az ügyfél fiók létrehozása céljából kezelt adatokat, azaz az Ön teljes nevét, telefonszámát, e-mail-címét, levelezési címét, megszólítását, valamint jelszavát.

1.3 Ön az Adatkezelők által kezelt személyes adatainak másolatát első alkalommal ingyen megkapja. Tájékoztatjuk, hogy ha ezt követően további másolatra lenne szüksége, arra a másolás díját felszámolhatjuk.

1.4 Ha Ön elektronikus levélben kért az adataihoz hozzáférést, azt – az Ön ellenkező kérelme hiányában – elektronikusan teljesítjük.

1.5 Ha Ön azt kéri, hogy a tájékoztatást szóban (telefonon) adjuk meg, arra is van lehetőség. Ilyen esetben is be kell azonban azonosítanunk az Ön személyazonosságát.

2. A HELYESBÍTÉSHEZ VALÓ JOG

2.1 Amennyiben pontatlanok (például rosszul rögzítettük) vagy hiányosak az általunk kezelt adatai, vagy az általunk kezelt (például e-mail-cím, telefonszám) személyes adataiban változás áll be, kérheti ezek módosítását.

2.2 Helyesbítési kérelme esetén a pontatlan, elavult adatot vagy adatokat töröljük, a helyes adatot vagy adatokat pedig rögzítjük.

3. A TÖRLÉSHEZ VALÓ JOG

3.1 Írásban kérheti a személyes adatainak a törlését.

3.2 A törlési kötelezettség teljesítése alól egy szűk indoklású kör képezhet kivételt, így például, ha jogszabály írja elő számunkra az adattárolási kötelezettséget (például, ha az Ön nevét a számla adataként őrizzük meg, ami kötelező).

4. AZ ADATKEZELÉS KORLÁTOZÁSÁHOZ VALÓ JOG

4.1 Az adatai korlátozását kérheti például, ha vitatja a személyes adatai pontosságát, vagy nekünk már nincs szükségünk az adatokra az adott adatkezelési célból, de Önnek azok jogi igény előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, védelméhez szükségesek. Abban az esetben is kérheti az adatkezelés korlátozását, ha az adatkezelés jogellenesnek minősül, de azt nem szeretné, hogy az adatok törlése megtörténjen, hanem azt tartja megfelelőnek, hogy az adatok felhasználása korlátozottan történjen.

4.2 Korlátozás esetén az Ön személyes adatait főszabály szerint mi csak tárolhatjuk. Ez alól kivétel, ha Ön másként rendelkezik.

5. AZ ADATHORDOZHATÓSÁGHOZ VALÓ JOG

5.1 Az Ön adatait, amelyet az 1. számú mellékletben részletezett célokból részünkre átadott, digitálisan kezeljük. Ön jogosult arra, hogy az így rögzített adatait mi – kérelme esetén – átadjuk Önnek olyan formában, hogy azt Ön könnyen fel tudja használni (így például számítógéppel széles körben használt formátumban, jelszavasítás nélkül).

5.2 Azt is kérheti tőlünk, hogy ezen adatokat mi továbbítsuk egy másik adatkezelőnek.

6. A HOZZÁJÁRULÁS VISSZAVONÁSÁHOZ VALÓ JOG

6.1 Amennyiben az Ön adatait az Ön hozzájárulása alapján kezeljük, Ön bármikor visszavonhatja a hozzájárulását. Ebben az esetben a hozzájáruláson alapuló adatkezelést megszüntetjük.

7. AZ ELJUTTATOTT KÉRELEM ELINTÉZÉSI MÓDJA ÉS IDEJE

7.1 Az 1-6. pontban meghatározott jogok vonatkozásában előterjesztett kérelmét e-mailen vagy postai úton fogadjuk. Kérjük, jogai érvényesítése érdekében az Adatkezelőkkel az alábbi elérhetőségeken vegye fel a kapcsolatot.

7.1.1 Elektronikus levelét az eshop(a)intersport.hu e-mail címre várjuk,

7.1.2 míg postai úton levelét, kérjük, a 2040 Budaörs, Kinizsi u. 5/a címre küldje. Postai küldeményén kérjük, tüntesse fel, hogy „Webshop”.

7.2 A kérelme elintézése indokolatlan késedelem nélkül, legfeljebb azonban a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül megtörténik. A kérelemben foglaltakat áttekintjük és tájékoztatjuk Önt a fenti jogaival kapcsolatban megtett intézkedésekről. Ha bonyolult a megítélendő kérdés, vagy információt kell beszereznünk ahhoz, hogy a kérelmében foglaltaknak eleget tegyünk, akkor ez a határidő meghosszabbítható maximum két hónappal. Erről is tájékoztatjuk Önt.

7.3 Ha Ön elektronikus úton nyújtotta be a kérelmét, akkor – ellenkező kérelem hiányában – elektronikus úton adjuk meg a választ.

7.4 Ha cégünknek nem áll módjában a törlési kérelmét teljesíteni, mivel jogszabály kötelező adatkezelést rendel el, akkor a teljesítés elutasításáról azonos határidőn belül küldünk értesítést Önnek a megadott elérhetőségére levélben vagy elektronikus levélben.

8. LEHETSÉGES JOGORVOSLATOK

8.1 Amennyiben Ön felénk kérelmet terjesztett elő, azonban mi kérelmét nem vagy nem határidőben teljesítettük, Ön jogosult a hatósághoz vagy bírósághoz fordulni.

8.2 A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság („NAIH”) eljárását abban az esetben is kezdeményezheti, ha adatvédelmi jogsértést tapasztal.

8.3 Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a NAIH azt javasolja, hogy probléma felmerülése esetén Ön először lehetőleg hozzánk, mint adatkezelőhöz forduljon a békés megoldás megtalálása érdekében. Jelen esetben ezért arra kérjük, ha bármilyen problémája, igénye merül fel, azt először felénk terjessze elő, bár ezt természetesen nem várhatjuk el Öntől kötelező jelleggel. Hozzánk a 7. 1. pontban megadott elérhetőségek bármelyikén fordulhat.

8.4 Ön a NAIH-hal a következőképpen tudja a kapcsolatot felvenni: e-mailben az ugyfelszolgalat@naih.hu címen tudja a Hatóságot elérni, levélben a 1530 Budapest, Pf.: 5. címen keresheti. Az érintetti jogok gyakorlásához kapcsolódó panaszok vizsgálatáról az alábbi linken olvashat: https://www.naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.html.

8.5 A bírósági eljárásban Ön jogosult a lakóhelye szerinti törvényszék eljárását kezdeményezni. A megfelelő illetékességű törvényszéket ezen a linken találhatja meg: http://birosag.hu/ugyfelkapcsolati-portal/illetekessegkereso.

Budapest, 2019.április 25.

Az INTERSPORT.HU honlapon végzett adatkezelési tevékenységre vonatkozó adatkezelési tájékoztatót PDF formátumban itt töltheti le: Adatkezelési tájékoztató
A webáruház működtetéséhez kapcsolódó adatkezelési célok és jellemzésük mellékletet PDF formátumban itt töltheti le: 1.számú melléklet

 

Az is sport bt. törzsvásárlói kártya használatára vonatkozó adatkezelési tájékoztatója

1. rész: az adatkezelő adatai

1.1 Adatkezelő: adatkezelőnek minősül az a cég, amely az adatkezelés célját, valamint az adatkezeléssel kapcsolatos lényegi elemeket egy másik céggel közösen határozza meg. Az IS SPORT Bt. Törzsvásárlói Kártya kibocsátása vonatkozásában közös adatkezelőnek minősül az INTERSPORT Austria GmbH-val:

1.2 Az adatkezelő adatai

1.2.1 Adatkezelő neve: IS Sport Bt.
Székhelye: 2040 Budaörs, Kinizsi u. 5/a.
Postacíme: 2040 Budaörs, Kinizsi u. 5/a.
E-mail címe: headoffice(a)intersport.hu
Telefonszám: +36 30 428 tai725
Honlap: www.intersport.hu

1.2.2 Adatkezelő neve: INTERSPORT Austria GmbH
Székhelye: 4600 Wels, Flugplatzstraße 10., Ausztria
Postacíme: 4600 Wels, Flugplatzstraße 10., Ausztria
Telefonszám: +73 7242 233-0
Honlap: www.intersport.at

2. rész: AZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA ADATKEZELÉSI CÉLOK SZERINT

2.1 A Törzsvásárlói Kártya igénylése és használata

2.1.1 A Törzsvásárlói Kártya igénylésére az IS Sport Bt. 18 év feletti, magánszemély vásárlói jogosultak. A Törzsvásárlói Kártya használata számos, az Általános Szerződési Feltételek és Működési Szabályzatban lefektetett előnyt biztosít Önnek, mint a kártya tulajdonosának.

2.1.2 A kezelt személyes adatok köre és az adatkezelés célja:

Személyes adat Miért szükséges az adat a cél eléréséhet?
Név (titulus, vezetéknév, keresztnév) A név pontos megadás a Törzsvásárlói Kártya beazonosításához, a nyújtott kedvezmények biztosításához szükséges.
Születési idő A születési idő megadása az életkor ellenőrzése érdekében szükséges.
Postai cím A Törzsvásárlói Kártya kiküldéséhez, valamint a Törzsvásárlói Kártyával kapcsolatos információk, kedvezmények megküldéséhez, a kapcsolattartáshoz szükséges.

2.1.3 Az adatkezelés az Ön kifejezett hozzájárulásával történik. A hozzájárulás jogalapját az EU általános adatvédelmi rendelet1 (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pont és 7. cikkében foglalt rendelkezések képezik.

2.1.4 Ha Ön nem járul hozzá a fent (2.1.2 pontban) meghatározott adatok kezeléséhez, akkor Ön nem tud részt venni a Törzsvásárlói Programban, mivel nem tudjuk kiadni a kártyát, illetve azt utóbb nem tudjuk Önnel beazonosítani sem.

2.1.5 A Törzsvásárlói Kártya használatát lehetővé tesszük családtagoknak is. Ez egy olyan lehetőség, amivel egy családba tartozó több személy is igénybe veheti a Törzsvásárlói Kártya nyújtotta előnyöket. A családtagok kezelt adatainak köre és az adatkezelés célja:

Személyes adat Miért szükséges az adat a cél eléréséhez?
Név (vezetéknév, keresztnév) A név pontos megadása a családtag beazonosításához és a családi kártyához kapcsoláshoz szükséges.
Születési idő A születési idő megadása az életkor ellenőrzése érdekében szükséges.

2.1.6 A családtag személyes adatainak kezelése az érintett családtag kifejezett hozzájárulásával lehetséges. A hozzájárulás jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont és a 7. cikkében foglalt rendelkezések képezik. A hozzájárulás bármikor visszavonható a headoffice@intersport.hu címre vagy az IS Sport Bt., 2040 Budaörs Kinizsi utca 5/a. postai címre eljuttatott küldeményben.

2.1.7 Az e (2.1) pontban meghatározott célból kezelt adatok kezelésére a Törzsvásárlói Programban való részvétel ideje alatt kerül sor, amely határozatlan időre jön létre. Ha Ön a Törzsvásárlói Programból kilép vagy előre nem látható okból maga a Törzsvásárlói Program szűnik meg, akkor a személyes adatok kezelése is megszűnik.

2.1.8 Ön jogosult bármikor visszavonni a személyes adatainak kezeléséhez adott hozzájárulását. Ezzel a visszavonást követő időszakra nem teszi lehetővé a Törzsvásárlói Programban való részvételt, mivel megszűnik a beazonosíthatóság és a kapcsolattartás Önnel. A visszavonást megelőző adatkezelésben változás nem történik.

2.1.9 A hozzájárulás visszavonását Ön bármikor eljuttathatja a headoffice(a)intersport.hu címre vagy az IS Sport Bt., 2040 Budaörs Kinizsi utca 5/a. postai címre, postai küldeményben.

2.2 Az IS Sport Bt. reklámjainak eljuttatása

2.2.1 Az IS Sport Bt. Önnek, mint a Törzsvásárlói Programban résztvevő vásárlónak reklámot is eljuttat, ha ahhoz Ön kifejezetten hozzájárul.

2.2.2 A reklám (hírlevél, hirdető újság stb.) eljuttatása e-mailen, telefonon, postai úton történik az Ön döntése alapján. Lehetősége van egy csatorna megjelölésére, de megteheti azt is, hogy több csatornát is megjelöl, amin keresztül eljuttathatjuk Önnek a reklámot. Ennek megfelelően kell az adatkezelési hozzájárulását megadnia a Törzsvásárlói Kártya Igénylőlapon.

2.2.3 A „Sportág, mint érdeklődési terület” keretében megadott adatok csak az esetben kerülnek kezelésre, ha Ön azt megadja és az adatkezeléshez hozzájárul. Ha nem jelöl meg külön sportágat, akkor célzott reklám megküldésére nem kerül sor.

2.2.4 A kezelt adatkör függően attól, hogy mely csatorna használatához járult hozzá:
E-mailen megküldött reklám esetében:

Személyes adat Miért szükséges az adat a cél eléréséhez?
Név (titulus, vezetéknév, keresztnév) A reklám címzettjének beazonosítása.
Sportág, mint érdeklődési terület Az IS Sport Bt. célzott reklámokat juttathasson el a címzetthez.
E-mail cím Ahhoz szükséges, hogy Önnek, mint címzettnek eljuttathassuk a reklámjainkat.

Telefonszámra küldött reklám esetében:
Személyes adat Miért szükséges az adat a cél eléréséhez?
Név (titulus, vezetéknév, keresztnév) A reklám címzettjének beazonosítása.
Sportág, mint érdeklődési terület Az IS Sport Bt. célzott reklámokat juttathasson el a címzetthez.
Telefonszám Ahhoz szükséges, hogy Önnek, mint címzettnek eljuttathassuk a reklámjainkat.

Postai címre küldött reklám esetében:
Személyes adat Miért szükséges az adat a cél eléréséhez?
Név (titulus, vezetéknév, keresztnév) A reklám címzettjének beazonosítása.
Sportág, mint érdeklődési terület Az IS Sport Bt. célzott reklámokat juttathasson el a címzetthez.
Postai cím Ahhoz szükséges, hogy Önnek, mint címzettnek eljuttathassuk a reklámjainkat.

2.2.5 Az adatkezelés az Ön kifejezett hozzájárulásával történik. A hozzájárulás jogalapját az EU általános adatvédelmi rendelet 7. cikkében, valamint a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (1) és (2) bekezdéseiben foglalt rendelkezések képezik.

2.2.6 Ha Ön nem járul hozzá a személyes adatai e pontban meghatározott célú kezeléséhez, akkor Önnek nem juttatunk el reklámot.

2.2.7 Az e (2.2) pontban meghatározott célból történő adatkezelésre határozatlan ideig, illetve az Ön hozzájáruló nyilatkozata visszavonásáig vagy a Törzsvásárlói Program megszüntetéséig kerül sor.

2.2.8 A hozzájárulást Ön bármikor visszavonhatja a headoffice(a)intersport.hu címre küldött e-maillel vagy az IS Sport Bt., 2040 Budaörs Kinizsi utca 5/a. postai címre küldött postai küldeménnyel.

3. rész: AZ ÖN ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGAI

3.1 A hozzáférési jog: Az Ön személyes adatait a fenti (2.1. és 2.2 pontokban meghatározott) célok érdekében kezeljük. Ha Ön a hozzájárulás megadását követően, utólag szeretne információkhoz jutni az általunk kezelt, Önnel kapcsolatos adatok köréről, a kezelés módjáról, valamint a részletekről, akkor a hozzáférési jogát írásban gyakorolhatja. A headoffice(a)intersport.hu címre küldött e-maillel vagy az IS Sport Bt., 2040 Budaörs Kinizsi utca 5/a. postai címre küldött postai küldeménnyel kérhet hozzáférést ezekhez az információkhoz.

Például, ha Ön arról szeretne meggyőződni, hogy a reklámok kiküldése érdekében mely személyes adatait kezeljük, akkor mi a nyilvántartási rendszerükből lekérdezzük az Ön általunk kezelt adatait, azaz az Ön teljes nevét és az Ön által megadott azon csatornát, amelyen keresztül Önnek eljuttatjuk a reklámot, valamint, ha Ön megjelölt és hozzájárult a kezeléséhez, akkor a sportágat is, amely az Ön érdeklődési körébe tartozik, és ezen adatokról Önnek másolatot adunk át vagy azokat megküldjük Önnek.

Ön az általunk kezelt személyes adatainak másolatát első alkalommal ingyen megkapja. Tájékoztatjuk, hogy ha ezt követően további másolatra lenne szüksége, arra a másolás díját felszámolhatjuk.

Ha Ön elektronikus levélben kért az adataihoz hozzáférést – azt az Ön ellenkező kérelme hiányában – elektronikusan teljesítjük.

3.2 A helyesbítéshez való jog: Amennyiben pontatlanok (pl. rosszul rögzítettük) vagy hiányosak a nálunk kezelt adatai vagy az Ön olyan személyes adataiban áll be változás, amelyeket kezelünk (pl. e-mail cím, postai cím), és a headoffice(a)intersport.hu címre küldött e-maillel vagy az IS Sport Bt., 2040 Budaörs Kinizsi utca 5/a. postai címre küldött postai küldeménnyel kéri ezek módosítását, akkor kérelmét indokolatlan késedelem nélkül teljesítjük és erről Önnek a megadott elérhetőségre küldött e-mailben vagy levélben értesítést küldünk. Ilyen esetben a pontatlan, elavult adatot töröljük.

3.3 A törléshez való jog: Írásban – a headoffice(a)intersport.hu küldött e-maillel vagy az IS Sport Bt., 2040 Budaörs Kinizsi utca 5/a. postai címre küldött postai küldeménnyel – kérheti a személyes adatainak a törlését. A törlési kérelemnek indokolatlan késedelem nélkül eleget kell tennünk.

Ez olyan esetben merülhet például fel, ha Ön nem kíván a továbbiakban reklámot kapni tőlünk vagy kilép a Törzsvásárlói Programból, akkor ugyanis megszűnik az a cél, ami alapján mi az adatait kezeltük, így azokat törölnünk kell. Ez az eset áll fenn akkor is, ha kiderül, hogy Ön visszavonta a hozzájárulását ahhoz, hogy az Ön érdeklődési körébe tartozó sportágat nyilvántartsunk és az alapján küldjünk Önnek célzott reklámot.

A törlési kötelezettség teljesítése alól egy szűk indoklású kör képezhet kivételt, így például, ha jogszabály írja elő az adattárolási kötelezettséget (pl. számla megőrzése érdekében).

3.4 Az adatkezelés korlátozásához való jog: Olyan esetben például, ha vitatja a személyes adatai pontosságát, vagy nekünk már nincs szükségünk az adatokra adatkezelési célból, de Önnek valamilyen okból mégis szüksége van arra, hogy nálunk azok meglegyenek, akkor írásban – a headoffice(a)intersport.hu címre küldött e-maillel vagy az IS Sport Bt., 2040 Budaörs Kinizsi utca 5/a. postai címre küldött postai küldeménnyel – kérheti a személyes adatai kezelésének korlátozását.

Korlátozás esetén az Ön személyes adatait mi csak tárolhatjuk. Ez alól kivétel, ha Ön másként rendelkezik és hozzájárul más típusú adatkezeléshez.

Például, ha Ön helyesbítési kérelmet nyújt be, mert a hírlevélben rosszul volt feltüntetve a neve, a kérelem elbírálásig nem küldünk újabb hírlevelet, mivel az adatkezelés korlátozás alatt áll.

3.5 A tiltakozáshoz való jog: Írásban – a headoffice(a)intersport.hu címre küldött e-maillel vagy az IS Sport Bt., 2040 Budaörs Kinizsi utca 5/a. postai címre küldött postai küldeménnyel – tiltakozhat az adatkezelés ellen, ha az Ön személyes adatát közvetlen üzletszerzés érdekében, kutatási vagy statisztikai célból felhasználnánk. Így például Ön tiltakozhat az ellen, ha a cégünk az Ön hozzájárulása nélkül az Ön személyes adatait hírlevelek küldése céljából felhasználná.

Ha például Ön nem járult hozzá a reklámok küldéséhez, mi ennek ellenére eljuttatunk Önnek ilyet, akkor kérheti, hogy a továbbiakban ilyen célra ne használjuk a megadott személyes adatait.

3.6 Az adathordozhatósághoz való jog: Ön az adatkezelési hozzájárulását papír alapon adja meg számunkra. Mivel azonban mi azt elektronikus úton feldolgozzuk, és tároljuk, Ön kérheti tőlünk, hogy az általunk ily módon kezelt adatait olyan műszaki formában kapja meg, amely a későbbiekben is felhasználható lesz. Ehhez olyan formátumra van szükség, amely engedi, hogy Ön értelmezni tudja a benne foglalt információt és azt utóbb, más szolgáltatónál is fel tudja használni. Ezen elvárásnak például a jelszóval vagy kóddal védett formában előállított adatok nem felelnek meg.

Azt is kérheti tőlünk, hogy ezen adatokat mi továbbítsuk egy másik adatkezelőnek.

3.7 Az eljuttatott kérelem elintézési ideje: A 3.1.-3.6 alpontokban meghatározott jogok vonatkozásában előterjesztett kérelmét e-mailen vagy postai úton fogadjuk és indokolatlan késedelem nélkül, legfeljebb azonban a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül áttekintjük és tájékoztatjuk Önt a fenti jogaival kapcsolatban megtett intézkedésekről. Ha bonyolult a megítélendő kérdés, vagy információt kell beszereznünk ahhoz, hogy a kérelmében foglaltaknak eleget tegyünk, akkor ez a határidő meghosszabbítható maximum két hónappal.

Ha Ön elektronikus úton nyújtotta be a kérelmét, akkor – ellenkező kérelem hiányában – elektronikus úton adjuk meg a választ.

Ha cégünknek nem áll módjában a törlési kérelmét teljesíteni, mivel jogszabály kötelező adatkezelést rendel el, akkor a teljesítés elutasításáról azonos határidőn belül küldünk értesítést Önnek a megadott elérhetőségére levélben vagy elektronikus levélben.

Például olyan esetben, ha Ön kilép a Törzsvásárlói Programból, és töröljük az adatait, de korábban a nevére kiállítottunk számlát, akkor a névre szóló számla megőrzésére jogszabály alapján 8 évig vagyunk kötelesek. Így e nyilvántartásból az adatokat csak az adott idő elteltét követően törölhetjük.

4. rész: AZ ADATKEZELÉS FOLYAMATA, BIZTONSÁGA

4.1 Az Ön hozzájárulásával személyes adatait a jelen Tájékoztató 1.2 pontjában meghatározott cégek kezelik. Ön a Törzsvásárlói Kártya Igénylőlap kitöltésével adja meg számunka a kezelt adatokat és adja hozzájárulását az adatkezelésünkhöz.

4.2 A Törzsvásárlói Kártya Igénylőlapot archiváljuk, valamint az adatait egy egységes informatikai szoftverbe is felvisszük annak érdekében, hogy minden magyarországi INTERSPORT áruházban gyűjthesse a kedvezményre jogosító pontokat.

4.3 Az Ön által megadott személyes adatokhoz cégeink tulajdonosai, valamint munkavállalói férhetnek hozzá kizárólag az adatkezelési célok megvalósítása érdekében.

4.4 Az informatikai rendszerünkben az adatbiztonság érdekében megtettük azokat az intézkedéseket, amelyek alapján az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést megakadályozzuk. A rendszerünkben tárolt adatokat jelszavas azonosítást követően érik el kollégáink. Az adatok véletlen megsemmisülésének megakadályozása érdekében biztonsági mentéseket hajtunk végre.

C) Jogok és biztosítékok

1. Biztosíték

Számos technikai és szervezeti biztonsági óvintézkedést léptettünk életbe annak érdekében, hogy megvédjük az Ön adatait a beavatkozástól, elvesztéstől, megsemmisüléstől és a harmadik fél általi hozzáféréstől. Biztonsági óvintézkedéseinket az internet technológiai fejlődésének megfelelően folyamatosan javítjuk.

2. Az Ön jogai

Az általános adatvédelmi rendelet és az adatvédelmi törvény értelmében Önnek, mint az általunk végzett adatfeldolgozás által érintett személynek az alábbiak állnak jogában illetve Ön az alábbi jogsegítségre jogosult:

2.1 Felvilágosításhoz való jog (EU-GDPR 15. cikk)

Önnek az adatfeldolgozás által érintett személyként jogában áll felvilágosítást követelnie arról, hogy feldolgozzák-e az Ön személyes adatait, és ha igen, mely személyes adatokat. Saját védelme érdekében - hogy idegenek ne kaphassanak felvilágosítást az Ön adatairól - szükséges lehet, hogy ehhez megfelelő formában ellenőrizzük az Ön személyazonosságát.

2.2 Helyesbítéshez (EU-GDPR 16. cikk) és törléshez való jog (17. cikk)

Önnek jogában áll haladéktalanul követelnie az Önt érintő helytelen személyes adatok helyesbítését, illetve - az adatfelhasználás céljainak figyelembe vétele mellett - a hiányos személyes adatok kiegészítését, továbbá az Ön adatainak törlését, amennyiben ez a követelés megfelel az EU-GDPR 17. cikkében foglaltaknak.

2.3 A feldolgozás korlátozásához való jog (EU-GDPR 18. cikk)

Önnek a törvényes követelmények keretében jogában áll korlátoznia az összes összegyűjtött személyes adat feldolgozását. Ezeket az adatokat a korlátozási kérvény benyújtásától kezdve csak egyenkénti beleegyezés után, illetve jogi követelések érvényesítése és végrehajtása céljából dolgozzuk fel.

2.4 Adathordozhatósághoz való jog (EU-GDPR 20. cikk)

Ön követelheti, hogy az összegyűjtött személyes adatokat akadálytalanul és korlátlanul továbbítsuk harmadik személy számára.

2.5 Tiltakozáshoz való jog (EU-GDPR 21. cikk)

Önnek lehetősége van bármikor olyan okokból, amelyek az Ön sajátos helyzetéből fakadnak, tiltakozást benyújtania az Önt érintő személyes adatok feldolgozása ellen, amelyek szükséges a mi vagy harmadik személy jogos érdeke megvédéséhez szükséges. A tiltakozás benyújtásától az Ön adatait többé nem dolgozzuk fel, kivéve olyan esetben, ha a feldolgozásra létezik olyan kényszerítő és védelemre szoruló ok, amely felülmúlja az Ön érdekeit, jogait és szabadságait, vagy ha a feldolgozás jogi követelések érvényesítését, gyakorlását vagy megvédését szolgálja. Az irányított hirdetések ellen bármikor élhet jövőbeni hatályú tiltakozással.

2.6 Beleegyezés visszavonása

Amennyiben Ön külön adott beleegyezést az Ön adatainak felhasználásába, ezt Ön bármikor visszavonhatja. Egy ilyen visszavonás hatással van az Ön személyes adatai feldolgozásának elfogadhatóságára attól az időponttól, hogy Ön kijelentette számunkra a visszavonást.

Amennyiben Ön a fent felsorolt jogait a GDPR keretein belül megadott intézkedések egyike útján érvényesíteni, az Intersport vállalatnak haladéktalanul, de legkésőbb a kérvény beérkezte után egy hónapon belül, kötelessége állást foglalnia a kérvényezett intézkedésről illetve teljesítenie a kérvényt.

3. Lehetséges jogorvoslatok

3.1 Panaszbenyújtás a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH): Amennyiben Ön felénk kérelmet terjesztett elő vagy tiltakozott az adatkezelés ellen, azonban mi kérelmét nem vagy nem határidőben teljesítettük, Ön jogosult bírósághoz vagy hatósághoz fordulni.

A NAIH eljárását abban az esetben is kezdeményezheti, ha adatvédelmi jogsértést tapasztal.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a NAIH azt javasolja, hogy probléma felmerülése esetén Ön először hozzánk, mint adatkezelőhöz forduljon a békés megoldás megtalálása érdekében. Jelen esetben ezért arra kérjük, ha bármilyen problémája, igénye merül fel, azt először felénk terjessze elő (headoffice(a)intersport.hu címre vagy az IS Sport Bt., 2040 Budaörs Kinizsi utca 5/a. postai címre eljuttatott küldeményben), bár ezt természetesen nem várhatjuk el Öntől kötelező jelleggel.

Ön a NAIH-val a következőképpen tudja a kapcsolatot felvenni: e-mailben az ugyfelszolgalat@naih.huugyfelszolgalat@naih.hu címen tudja a Hatóságot elérni, levélben a 1530 Budapest, Pf.: 5. címen keresheti. Az érintetti jogok gyakorlásához kapcsolódó panaszok vizsgálatáról az alábbi linken olvashat: panaszügyintés.

3.2 A bírsági eljárásban Ön jogosult a lakóhelye szerinti törvényszék eljárását kezdeményezni, amely szerv soron kívül dönt. A megfelelő illetékességű törvényszéket ezen a linken találhatja meg: illetékesség kereső.

4. Elérhetőségi információk / Kapcsolattartó / Adatvédelmi biztos

Minden ésszerű és megfelelő kérvényre a törvényes kereteken belül díjtalanul és lehetőleg haladéktalanul reagálunk.

INTERSPORT eShop
INTERSPORT Digital Business GmbH
AT-4600 Wels
Flugplatzstraße 10
Cégjegyzékszám: FN 101648 h

INTERSPORT Magyarország
IS Sport Bt.
H-2040 Budaörs
Kinizsi u. 5/a
Cégjegyzékszám: 13-06-060200

1Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről.

Budapest, 2018. május 25.

Ezen adatvédelmi és adatkezelési szabályzat átdolgozás alatt áll és hamarosan frissítve lesz - köszönjük megértésüket.

Az INTERSPORT törzsvásárlói kártya használatára vonatkozó, 2018.08.15-től érvényes adatkezelési tájékoztatóit PDF formátumban itt töltheti le: Régi törzsvásárlókra vonatkozó tájékoztató, Új törzsvásárlókra vonatkozó tájékoztató

Az INTERSPORT törzsvásárlói kártya használatára vonatkozó, 2018.08.14-ig érvényes adatkezelési tájékoztatóját PDF formátumban itt töltheti le: PDF