Intersport Síaréna: családbarát síparadicsom Eplényben

Síelők figyelem! Végre itt az idő és pénztárca kímélő megoldás az egész családnak: a síszezonra megnyílik Magyarország legnagyobb kezdő és családbarát pályája Eplényben.

Aki igazi sí élményre vágyik, mindenütt olyan a síarénát keres, ahol tökéletes körülményeket és hóbiztos terepet talál. Különösen akkor, ha a család, vagy a baráti társaság tagjai eltérő sí tudással rendelkeznek, vagy olyan is van közöttük, aki első alkalommal kezd ismerkedni a síeléssel.

Aminek legfontosabb alapszabálya, hogy az első lépéseket – vagyis csúszásokat -, csak oktató segítségével szabad megtenni. Különben olyan csalódás érheti a próbálkozót, ami egy életre elveszi kedvét ettől a csodálatos sporttól. Ezért az igazi síarénákban a síoktatás is megoldott – ezzel garantálva, hogy a síterepre érkezők közül mindenki kellemes élménnyel térjen haza.

Magyarországon azonban hiába növekedett eddig folyamatosan a sí barátok tábora, sokan azért is utaztak külföldre, mert idehaza kénytelenek voltak a kompromisszumokkal is beérni. Ezért is különösen jó hír, hogy végre a sípályák kapcsán is jelentős fejlesztések történnek hazánkban. Így a jövőben már itthon is minden adott az alapok elsajátításához és a rendszeres síélményhez.

A legújabb beruházások közül kiemelkedik az eplényi Intersport Síaréna fejlesztése, amelynek eredményeként a téli síszezonra a legnagyobb hazai kezdő és családi sípálya születik meg. Az új pálya végleges hossza 1 km lesz, amelyen már közel 50 méter szélességben lehet majd besíelni. Aljában pedig egy teljesen új tanulóközpont is épül, új sí és snowboard oktatópályával. Ehhez társul az az új, 1 kilométeres, kétüléses felvonó ami Magyarország leghosszabb ülőszékes felvonója lesz. A „legek” ezzel még nem érnek véget: az 5 vadonatúj eszköz bevetésével, 49-re bővülő (50 százalékkal megnövelt teljesítményű), hóágyú flottájával  továbbra is az eplényi lesz a legtöbb hóágyúval rendelkező sípálya.

Vagyis az eplényi Intersport Síarénában minden feltételt adott ahhoz, hogy a kezdők és a családosok is olyan síélményben részesüljenek, amiért eddig a határon túlra kellett utazniuk.