Mi kerül a tornazsákba? Milyen a jó iskolatáska?

29.08.2011

Amikor ősszel elkezdődik a suli, sok mindent be kell szerezni a jó évkezdés érdekében. Például füzetet, ceruzát, de sportfelszerelést is. Arról, hogy mi kerüljön a tornazsákba, és hogy mire kell odafigyelni az iskolatáska kiválasztásakor, arról mesél most nekünk az Intersport-blog.

A tornaóra remek kiegészítője az iskolai napnak. Más tanórák keretében általában kizárt a testmozgás, de tesiórán már tehetünk valamit a testünkért. No de mit pakoljon be a gyerek, ha a tanár kiadja a jelszót „Holnapra hozzátok magatokkat a tesicuccokat“?

Persze az a mozgás milyenségétől függ. Ha csak a klasszikus testnevelés óráról van szó, akkor a fitnesz-T-Shirt és – nadrág, valamit a tornacipő elegendő a jó felszereléshez.  A tornaruha tekintetében fontos, hogy jól szellőzzön. Ne raktározza, hanem minél hatékonyabban vezesse el az izzadságot. Ehhez ajánljuk a mikroszálas öltözéket, melynek anyaga víztaszító és vízelnyelő rétegből áll. Ezáltal az izzadság hamar távozik. A cipőtalp legyen csúszásmentes, és maga a cipő jól szellőző.

Tornapapucsot a piciknek?
A kisiskolások az első években leginkább tornapapucsot hordanak. Ezek az egyszerűbb tornagyakorlatok elvégzéséhez nagyon is megfelelőek. Jóllehet alig-alig lélegzenek, de nem csúsznak, könnyű belebújni és még olcsó is.

Az ideális iskolatáska
Minden év őszén felmerül egy fontos kérdés: miben vigye a gyermek vagy a kamasz a tanfelszerelést? Az  Intersport-Blog röviden összefoglalta, milyen jó tulajdonságai legyenek a megfelelő iskolatáskának.