Milyen legyen a fitnesz ruházat?

09.09.2011

A fitneszruházat legfőbb kritériuma a lélegzés. A gyakran igen nagy mennyiségben képződő izzadságnak nem szabad a bőr és a ruházat belső fele között megrekednie, hanem amilyen hatékonyan csak lehet, a külső felületre kell szállítani. Ezért minden jó minőségű termékhez mikroszálas szövetet használnak, melyre a víztaszító és vízfelszívó rétegek egyedülálló kombinációja jellemző.

Ennek köszönhetően egyrészt az izzadság gyorsan a ruházat külsejére kerül, másrészt nem juthat be nedvesség a ruha belsejébe. A még több kényelem és komfortérzet érdekében sok ruhadarabnál a Lycra és Supplex anyagok kombinációját alkalmazzák. A Lycra egy úgynevezett elasztikus szál, a következő tulajdonságokkal: nagyfokú rugalmasság a szabad mozgásért, optimálisan illeszkedő forma a kényelmes viseletért, tartós minőség a formatartásért. A Supplex egy olyan szálfajta, mely puha, strapabíró, lélegző, gyorsan szárad, valamint könnyű és praktikus. Amelyik ruhadarab ebből a két anyagból készült, annál garantált valamennyi említett jó tulajdonság.

A kisebb kiegészítők, mint a homlokpánt szintén segítenek kordában tartani az izzadságot. Nem lehet elégszer ismételni: a nedves testfelület sokkal gyorsabban lehűl, mint a száraz – és ez rossz hatással van a közérzetre, a teljesítményre, és néha még az egészségre is.