A McKinley-expedíció után már a következő csúcstámadást tervezzük

26.07.2011

Egy osztrák hegymászó csapat nemrég Alaszkában járt, és megmászta a 6194 méter magas McKinley csúcsot. Az öt hegymászó hátizsákjában az azonos márkanevű Intersportos McKinley outdoor felszerelést vitte magával. Az Intersport-blog a csúcstámadás után meginterjúvolta Markus Amont, az expedíció vezetőjét

Az Intersport McKinley márkájának és a hegy nevének egyezése nem véletlen: a McKinley olyan outdoor- és a sífelszerelések márkája, amelyek helyt állnak Alaszka magashegyi körülményei között is. Tanú rá az extrém sportoló, Markus Amon. Az alaszkai expedíció tagjai McKinley sátrakat, laticeleket és hátizsákokat vittek magukkal. „Ez a felszerelés maradéktalanul megfelelt a szélsőséges viszonyoknak.“, mondta Amon.

A legprofibb „Sherpa 3“ sátor  a hegyen töltött idő alatt a túravezető mozgó otthonául szolgált. „Különösen jól ellenállt a viharnak, nagyon könnyű, ugyanakkor jó tágas“, foglalja össze Amon. A laticelek pedig különösen kompaktak. A Yukon hátizsákmodellnek szintén a praktikusságát dícséri.

Együtt az alaptáborig, aztán egyénileg a csúcsra
Az expedíció totál siker volt. „Együtt másztunk fel az alaptáborig. A csúcsot aztán egyéni terv alapján hódítottuk meg“ , mondja Amon. Már ősszel Nepálba indulunk. Jövőre pedig egy 8000-es csúcs a cél.

Fotos: privat, Wikipedia