Melyik sátor az igazi?

03.05.2011

Egy sátor, pár apró kellék, és más semmi … ennyi elég is egy jól sikerült spontán-nyaraláshoz. Az Intersport-blog bemutatja a legújabb modelleket. Mivel a sátorozás többnyire a futással és a biiklézéssel jár kéz a kézben, az Intersport úgy döntött, hogy a május hónap „sportjává“ avanzsálja a sátorozást.

Éppen keresi álmai sátrát? Pánikra semmi ok, a kínálat nagy, a választék széles, és minden nyaralni és kalandra vágyónak, valamit sportembernek megfelelő modellt tartogatunkcsak egy kérdésre kell tudnunk válaszolni: milyen célra keresek sátrat?

Kalandtúra, családi vakáció vagy biciklitúra?

Amennyiben magányos harcos vagy, aki távol a világ zajától spártai körülményekre vágysz, akkor a trekking-modellek a legmegfelelőbbek számodra. Jellemzőjük a jó minőségű anyag, amely dacol a legszélsőségesebb időjárással is. A McKinley ajánlata a „ Sherpa 3“ (289,99 euró) és az „Escape 3“ (189,99 euró).

Amennyiben családi nyaralást tervezel egy jó kempingben, ahhoz családi sátrainkból tudsz választani. Jut hely akár hat személy részére is, és még a csomagoknak is marad helye. Ugyancsak a McKinley választékában legalább nyolc modell áll rendelkezésedre. Az árak nálunk a földön járnak: 100 és 300 euró körül mozognak.

Vagy biciklivel kelnél útra, és lehetőleg kevés csomagot akarsz magaddal cipelni? Nos, akkor a te ideális választásod egy szuperkönnyű sátor. Ezek jellegzetessége, hogy alig nyomnak valamit, illetve hogy kevés helyen is elférnek. Áruk 110 eurónál kezdődik.

Ha viszont nem akarsz röghöz kötött lenni, és szereted a spontán kiruccanásokat, amikor éppen kéznél van egy megfelelő sátor, akkor neked a klasszikus camping-sátrakat ajánljuk. Az olcsóbb modellek már 40 euróért elérhetők.

A „Pop-Up“-sátrak pár másodperc alatt felverhetők

Egyre közkedveltebbek a „Pop-Up“-sátrak. Összecsomagolt állapotban fel kell őket dobni a magasba, és amint földet értek, már állnak is. A gyors bontáshoz egyszerű trükkre van mindössze szükség, melyet a bolt szakértő eladói szívesen megosztanak veled. Mindenki számára ajánlott, aki nem szeret a sátorállítással bajlódni. Az Intersportnál 49,99 euróért kapható.

A Pop-Up-sátrak villámgyors lebontásáról az interneten számos videó fellelhető. Íme egy érdekes példa.. ;-)