Milyen fitnesz segédeszközök kaphatók utazásra?

25.02.2011

A legelső lépés a mozgalmasabb és egészségesebb élet felé általában a fitneszmatraccal kezdődik. Kis helyigényű, gyorsan leteríthető, és kellemes ülést, térdelést és fektést biztosít bármilyen fajta gimnasztikához vagy testedzéshez. A gyakorlatok skálája a könnyű nyújtásoktól a saját testsúllyal való erősítésig terjed – ez utóbbi a stabilizáló és törzsgyakorlatokat, pl. a fekvőtámaszt és a felüléseket takarja.

A fitneszmatrac bordázott felülete megakadályozza az elcsúszást, szerkezete pedig megfelelő csillapítást nyújt, és nem engedi át az alulról jövő hideget. Ráadásul ápolást sem igényel, mert olyan bevonattal van ellátva, mely esélyt sem ad a baktériumoknak és gombáknak. A szennyeződések gyorsan eltávolíthatók anélkül, hogy a bevonat kárt szenvedne.

A Theraband-szalag az egyik legegyszerűbb, de legsokoldalúbb fitnesz-eszköz – gyakorlatilag egy zsebben hordozható fitneszterem. Ezek a latex-szalagok különböző erősségben kaphatók annak függvényében, hogy mennyire intenzív gyakorlatokat szeretne végezni. Theraband-szalaggal végezhető mozgás- és erőnléti tréning, valamint erősítés.

A sokoldalúság az úgynevezett egyensúlyozó korong esetében is garantált. Ezekkel a billegő tányérokkal javítható a test stabilitása, az egyensúlyérzék és az ügyesség – így Ön felkészült lesz a legkülönbözőbb sporttevékenységekre is: legyen szó fociról, síelésről vagy teniszezésről, mozdulatai erőtakarékosabbak és hatékonyabbak lesznek – és ez természetesen ismét csak hozzájárul ahhoz, hogy a sport öröm legyen.

Egy igencsak sportos eszköz éli manapság ismét reneszánszát. Az ugrókötéllel egyszerre fejleszthető az erő, az erőnlét, a mozgás és mindenek előtt az ügyesség. Ideális eszköz bemelegítéshez is. Fontos: lassan kezdje, és fokozatosan növelje a terhelést.

Tisztán sport-, de egyszerű fitneszcélokra is alkalmas az egykezes súlyzó. Vannak rudak, melyekre különböző súlytárcsákat lehet feltenni, de vannak több súlyzóból álló készletek is, fix súlyokkal.

Ezekkel az eszközökkel minden esetre a miénk a legmobilabb fitneszterem a világon – és aki egy közepes méretű autóval indul nyaralni, vígan magával viheti a felsorolt eszközöket.