Mire kell figyelni a sícipő kiválasztásakor?

11.02.2011

Síléc vásárlásakor természetesen a hőn óhajtott sílécmodell áll az érdeklődés középpontjában. De csupán egy jó léccel még a legjobb síelő sem képes igazán jól hasítani a havat. A megfelelő sícipő döntően befolyásolja a lesiklást! Csak az optimálisan illeszkedő forma garantálja az egyedülálló élményt a sípályán.

A tökéletesen illeszkedő sícipő kényelmes, biztosítja a láb megfelelő helyzetét, és mozdulataink tökéletes átvitelét a sílécre. A biztonság is csak optimális tartást nyújtó sícipővel teljes. Ezért is rendkívül fontos a jó szaktanácsadás, hiszen a megfelelő sícipő egy hosszú évekre szóló befektetés.

A sícipővásárlás ma már gyerekjáték – az Intersport üzleteiben végezhető lábanalízissel. Ezzel a korszerű eszközzel kihalászhatja magának azt a cipőt a kínálatból, amelyik pontosan illik a lábára.

Az analízis keretében meghatározzák a láb típusát. Megkülönbözetünk normál lábat, magas lábboltozatú lábat, valamint bokasüllyedést vagy lúdtalpat. Az Intersport szakértői ezeket az egyedi tényezőket veszik górcső alá. A normál láb működőképes izomzattal és szalagokkal rendelkezik. A magas lábboltozat általában a láb veleszületett rendellenességéből ered. A bokasüllyedés vagy lúdtalp a (túl) alacsony hosszanti lábboltozatról.