Mit tegyünk, hogy ne fázzon a lábunk síelés közben?

21.01.2011

Nem nagyon van kellemetlenebb dolog síelés közben, mint a jéghideg láb. Fázik az ember egész teste, nem olyan könnyű a siklás a pályán, és hamar elmegy a kedvünk az egésztől. Amikor a lábak lehűlnek, energiát veszítenek és rosszabb a vérellátásuk. Az idegek sem működnek megfelelően, és az izomzat kevesebb erőt képes előállítani. Már egy fokkal alacsonyabb hőmérséklet akár nyolc százalékkal kisebb teljesítményt eredményezhet.

De szerencsére van megoldás: a Thermic talpfűtéssel még sarkvidéki körülmények között is mindig meleg marad a láb. A rendszer egy fűtött talpbetétből, és a sícipőn elhelyezett akkumulátorból áll. Az akkumulátor kis áramimpulzusokat ad ki, és a meleg hullámokban jön – ennek olyan a hatása, mint a hideg-meleg vizes váltott fürdőnek. Mivel a hideg a lábujjaktól indul, ezért ott működik a fűtés. A Thermic-rendszer fokozatosan és az egyedi igényeknek megfelelően állítható. Az egyetlen dolog, amit mindig meg kell tenni: este feltölteni az akkut.
Ami még a Thermic mellett szól: ezeket a furmányos kis melegítő készülékeket bármelyik Intersport üzletben könnyen és nagyobb ráfordítás nélkül beszerelik a sícipőbe. És még valami: a sícipő talpfűtése nem „női dolog“ – a férfiaknak sem kell ódzkodniuk attól, hogy igénybe vegyék ezt a lehetőséget, és biztonságosabban, kellemesebb érzettel száguldozhassanak a pályákon.