Ötujjas vagy kétujjas kesztyű – melyik a jobb?

24.12.2010

Ötujjas vagy egyujjas kesztyű? Ezt minden síelő csak maga döntheti el. Egyéni ízlés kérdése. Mindenki használja azt, amit jobban szeret. Az ötujjas kesztyű előnye – a mozgásszabadság és a kellemes viselet mellett -, hogy jobban lehet vele érezni és fogni, pl. amikor a síbotot markoljuk.

Az egyujjas kesztyű viszont melegebben tart, mert az egész kézfejet körülzárja. Különösen a hölgyek és a gyerekek körében kedvelt, akiknek hamar áthűlnek az ujjaik.
A válogatott anyagoknak és a precíz előállításnak köszönhetően mind az ötujjas, mind az egyujjas kesztyűk jól átgondolt funkcionalitást kínálnak. Könnyűek, rugalmasak, hőszigetelők, lélegzők, valamint szél- és vízállók – ezért szárazon és melegen tartják a kezet. A legmodernebb eljárásoknak és technológiáknak köszönhetően, mindenek előtt az ötujjas kesztyűk, kiválóan illeszkedő formát, és sérülések elleni védelmet biztosítanak – strapabírók és szennyeződéstaszítók.
Anyagának membrán ajánlott, mint pl. a Gore-Tex: így a kéz kívülről teljesen száraz marad, míg belülről az anyag lélegzik. A Gore-Tex vállalat új technológiája a „Gore 2 in 1“.
A PrimaLoft hőszigetelő termékeket gyárt jó minőségű, hideg időben használatos ruházathoz. " Primaloft cég speciális hőszigetelő béléseket gyárt – nem csupán kesztyűkhöz.