Milyen erőfejlesztő gépek alkalmasak otthonra?

17.12.2010

Egyre hosszabb a kifogások listája, hogy miért is nem jár konditerembe? Nincs ideje, nincs kedve? Túl sok macera? Szégyenli magát a fitt, izmos és karcsú konkurencia előtt? Pedig még soha nem volt ennyire egyszerű otthon az önbizalmunkhoz megfelelő mennyiségű izmot magunkra szedni.

A kondigépeknek alapvetően két típusát különböztetjük meg: multifunkciós padok és lapsúlyos kondigépek.

A kezdők és kevésbé tapasztaltak számára feltétlenül a lapsúlyos kondigép ajánlott. De a profik számára is hasznosak ezek a sokoldalú fitneszgépek. Előnyük: sok, különböző izomcsoportot lehet erősíteni, és az adott mozdulatok pontos irányításával az edzés nemcsak hatékony, de biztonságos is. A választék az egyszemélyes gépektől a többszemélyes tréningközpontokig terjed.

A multifunkciós padokhoz szükségesek bizonyos alapismeretek az erőgyakorlatok helyes végrehajtására vonatkozóan, mivel a mozdulatok itt nem irányítottak. Csak akkor szerezzen be ilyen gépet, ha már rendelkezik bizonyos tapasztalattal az erőgyakorlatok terén. Léteznek egyszerű padok, ferdepadok, kétkezes súlyzó- és súlytárcsatartós padok, valamint speciális padok a has- és hátizomzat célzott edzéséhez. Egy- és kétkezes súlyzókkal kombinálva a multifunkciós padok a gyakorlatok szinte kimeríthetetlen tárházát nyújtják.