Hogyan kell megfelelően karban tartani a sífelszerelést?

10.12.2010

Ki ne ismerné az érzést: már hetek óta örömmel készülünk az első síelésre, a lécek pedig cserbenhagynak, amikor eljön a pillanat.

Természetesen ennek lehet oka a nem elégséges kondíció, vagy a nyáron kissé berozsdásodott síelési technikánk. A félresikerült kanyarokért azonban sokkal gyakrabban felelős a síléc ápolásának elmulasztása, valamint az élek és a talp erős kopása. Ezért a sílécet évente egyszer feltétlenül szakszerű karbantartásnak kell alávetni. Ott ismét megkapja a pályán nagyobb biztonságot és örömet tanúsító „matricát“. Az autók és motorkerékpárok kötelező éves átvizsgálását sem lehet csak úgy kihagyni, mert éppen nincs időnk, vagy egyszerűen elfelejtettük.
Tehát az a legjobb, ha sílécét időben, már a szezon kezdete előtt elviszi egy Intersport üzletbe. Egy szakszerű, teljes körű szerviz során az élek visszanyerik a szükséges élességet, hogy kemény műhavas pályán vagy jeges körülmények között is megfelelő teljesítményt nyújtsanak. A talp kezelésével javulnak a siklási jellemzők. Továbbá a léc jobban fordul, könnyebben irányítható.
Az éves szervizre vigye el sícipőjét is, hogy ellenőrizni tudják a kötésbeállítást.