Őrizzük meg nyári fürdőruha-alakunkat ősszel is!

17.09.2010

A hazai fitnesz-stúdiók legújabb edzéskínálata nemcsak azoknak nyújt segítséget, akik kemény izmokra vágynak, hogy a nyárig keservesen kikínlódott bikini-alakjukat ősszel is megtartsák, hanem azoknak is, akik igazi örömforrást keresnek.

Karikára fel! Vigyázz, kész, rajt!

A hulla-hopp karikáról azonnal a vakáció, a strand és nevető gyermektekintetek jutnak eszünkbe. Csak úgy mellékesen, a színes karikával végzett gyakorlatok erőlködés nélkül karcsúsítják a derekat, és aki jól csinálja, még jócskán bele is izzad. Még trendibb és még hatásosabb ez a retro tornaszer - melynek virágkora az 50-es évekre esik -, ha megtöltjük vízzel. Az „Aqua Waves“ még jobb „vibrálást“ ígér, és a hasat, lábat, popsit és a hátizmokat is játékosan hozza csúcsformába. Gyerünk, tekerjük magunk köré a karikát, hogy a deréktájon éktelenkedő úszógumik mielőbb eltűnjenek, vagy esélyük se legyen lerakódni!

Ahol a jóga és az fitneszedzés találkozik

A legújabb trendnek megfelelően a nyugati edzésprogram és a távolkeleti jóga találkozásából létrejött a WOYO ( magyarul jóga+edzés). A fitnesznek és a jógának ez a fajta elegyítése jót tesz mindazon nőknek, akiknek a jóga túlságosan spirituális, a tiszta fitneszedzés pedig túl megerőltető. A WOYO célja az, hogy az izomzat erősödjék, javuljon a testtartás, és mindenki el tudjon lazulni. Izületi fájdalmak miatt sem kell abbahagyni a WOYO-edzést, mivel hatására megelőzhetők a tartásproblémák, mozog a hátgerinc, és erősödik az izomzat.

Fitten, mint a táncbajnokok

A tánc is fitten tart, alakot formál és nagyon szexi. Erre a trendre már sok fitnesz-stúdió is felfigyelt, ezért kiemelten foglalkoznak az edzés és a tánc kombinációjával. A salsa aerobik például nemcsak „Dirty Dancing“ -fílinget ígér a javából, hanem igazi főnyeremény a fitnesz számára.

A salsa aerobik a latinamerikai tánc és az aerobik keveréke, amely felpezsdíti a vérkeringést, és általában nagyon jó hatással van a női testre. Kitartóbbá tesz, erősíti a szívet és az érrendszert, és felturbózza a zsírégetést. Sima edzésprogrammal kombinálva erősödik a lábizomzat, és hajlékonyabbá, mozgéknyabbá válik a test.

Made in Bollywood

A bollywoodi filmek nálunk is virágkorukat élik. Az olyan indiai szupersztárok, mint Aishwarya Rai a keleti szépségideált testesítik meg. A Bollywood-tánctanfolyamok a modern tánc, a hip hop, a hastánc, a néptánc és a jazz-balett elemeit keverik. Mivel ebben a táncfajtában a test minden egyes porcikája mozog, hatása különösen elementáris. A nyak, a lábak, a kéz ujjai mind üzenetközvetítők, ezt festi alá az arckifejezés, miáltal a legapróbb izomcsoportokat is átmozgathatjuk.

Lépésről-lépésre egyre több fitnesz

Nemcsak a divatkövetőknek kedvez az őszi szezon. Akik szívesebben használják a már megszokott tornaszereket, azoknak sem kell csalódniuk az idén. Reneszánszát éli ugyanis a jó öreg ugrókötél. Egykor gyermekkorunk hű játszótársa ma már persze a sokkal divatosabb „Rope skipping“ néven fut és fitnesz-stúdiókban, valamint otthon hip-hop zenére használják a fiatalok, amíg csak a kötél bírja.

Na persze, klasszikus formájában az ugrókötél már a múlté. Helyét átvette a neonszínekben pompázó, vékony, ún. „Speedropes“ , valamint a műanyagborítású „Beaded Ropes“. Az ovisok kedvencei így szolgálják ma már a felnőttek divatos ugrószenvedélyét, ami nemcsak örömet szerez, de felpezsdíti a vérkeringést, fokozza a kitartást, és elősegíti az egyes végtagok összehagolt mozgását. Mivel az ugrókötél a legkisebb helyen is elfér, bárhol elő lehet venni – utazás alkalmával vagy akár az irodában is.