Wachau maraton 2010

10.09.2010

„Heuer fällt der Rekord!“Az idén rekordot döntünk!

Már csak tíz nap van hátra a 2010-es Wachau-maratonig. Szeptember 18-án és 19-én mérkőznek meg az amatőr és a profi sportolók az alsó-Ausztiai Krems környékén.

Különleges színezetet ad az idei versenynek az, hogy itt tartják az osztrák félmaratont is. Ebből következően az ország legjobbjai állnak rajthoz. A világ minden tájáról csatlakoznak hozzájuk
a résztvevők. 20 nemzet 8500 sportolója fog a két hét múlva soron következő hétvégén a Wachau-hegységen át Kremsnél a célba futni. Az odavezető út egyedülálló borvidéken vezet át – hangsúlyozzák a szervezők. A látogatók 10 ponton borkóstoláson vehetnek részt, a győztes pedig nem serleget kap erőfeszítései jutalmául, hanem speciális Wachau-maraton borokat. Minden résztvevő emlékérmet vehet át.

Izgalmas félmaraton

Azok, akik nyerni szeretnének, nyilván nem érnek majd rá, hogy útközben felhörpintsenek egy pint bort.
A félmaraton-futóknak lesz a legizgalmasabb a verseny: Michael Buchleitner szervező tudja, hogy idén megdől a szakaszrekord. Ő maga volt az, aki 1998-ban felállította az 1 óra, 2 perc, 58 másodperces rekordot. Tizenkét év után immár legfőbb ideje, hogy új rekord szülessen. „Hogy lesz újabb csúcs, abban biztos vagyok“, nyilatkozta Buchleitner úr az Intersport-blogban adott interjúban.

Neki aligha marad ideje arra, hogy szakaszgyőzelmét megvédje. A szervezés és a logisztika a Wachau-hegységben különösen nehéz. Bár mindenki a kremsi városi parkban fut célba, a rajt valamennyi számban különböző helyszíneken található:  a klasszikus 42,195 km-es  maraton Emmersdorf-ban startol. A félmaratonisták a Duna menti Spitz-ből indulnak a tartományi főváros irányába , és a negyedmaratonisták  a TEAM-futókhoz (10,5 km) hasonlóan Dürnstein-ból startolnak. 50 busz, 3 különvonat és 2 hajó biztosítja, hogy minden résztvevő időben a rajtvonalhoz érkezzen.

85 futó a „Pro Touch“-csapatban

Más: piros futótrikójukban jól felismerhetők lesznek azok az Intersport-vásárlók és dolgozók (85 fő), akik három számban állnak rajthoz a „Pro Touch“-csapat színeiben.

Jövő évi előkészületek

A 2010-es előkészületek dandárjában Buchleitner úr már a következő év teendőire gondol. „Elsősorban a maratonban van még kiaknázandó lehetőség“ nevezi meg azt a területet, amit 2011-ben bővíteni szeretne. Akkorra ugyanis 10.000 sportember jelezte részvételi szándékát.

Részvételi információk a WACHAU-maraton 2010-ről a www.wachaumarathon.com honlapon.