Biztonságban a sípályán

21.10.2015

Használd a fejed a pályád is – és ne csak használd, hanem védd is! Sisak, síszemüveg és hátprotektor – ez a hármas nyújtja a lehető legnagyobb biztonságot!

A felkészült és előrelátó síelők nemcsak a síléc szezon előtti szervizelését végzik el, de minden síelés előtt saját magukon ellenőrzik a védőfelszerelés funkcionalitását: minden a helyén van illetve a megfelelő méretben és minőségben látja el a feladatát. A biztonságos síeléshez azonban az is nagyon fontos, hogy a sebesség és intenzitás igazodjon az egyéni tudáshoz és képességekhez.

Miért is fontos a sisak, síszemüveg és protektor?

A legújabb sisakok nemcsak a dizájn terén, hanem technikai tudásban is számos újdonságot vonultatnak fel. A sisak kiválasztásánál nagyon fontos, hogy mérete éppen megfelelő legyen, az Intersport szaktanácsadók szívesen segítenek abban, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes méretű sisakot. Az újdonságok közé sorolható az egyre kisebb súlyú sisakok kifejlesztése. Az In-Mold rendszerű sisakok igen kis súlyúknál fogva remek alternatívát jelentenek a robosztus kemény héjas sisakokkal szemben, miközben mindkét változat ugyanazt a biztonságot nyújtja.

A síszemüveg nem csak a divat miatt fontos, hanem a lehető legfontosabb eszköz a szem védelme számára. A sí- és snowboardszemüvegek minden időjárási körülmény esetén jó láthatást biztosítanak. Mindegy, hogy tűző napsütés, hózápor, vagy akár viharos szél van a pályán. A jó szemüveg óvja a szemet és maximális láthatást, valamint UV védelmet biztosít. Sisakkal együtt „kerek egészet” alkot a fej védelme szempontjából.

A fenti védőfelszerelést tökéletesen kiegészíti a hátprotektor, mely a felsőtestet óvja sportoláskor. A protektor nemcsak rugalmas, puha, hanem megbízható védelmet nyújt eséskor a hát és a gerincoszlop számára, illetve stabilizálja a felsőtestet a lesiklás során.