Extrémfutás: Légy „földön-futó“!

11.06.2014

"Az ultrafutás egy alternatív univerzum, ahol úgy tűnik, a Föld szabályai nem érvényesek: A nők erősebbek a férfiaknál, öreg csávók erősebbek a fiatal csikóknál, és kőkorszaki fickók szandálban erősebbek bárkinél!"Az INTERSPORT-BLOG mindennek utánajárt.

Amikor még kissrác voltál. Néha nehéz megtalálni az egyensúlyt a munka, a család és a terepfutás között. Sok-sok kilométert kell bepréselni a napfelkelte és napnyugta közé, az ebédszünetbe, ami rendszeresen kihívás elé állítja az irodai munkára kárhoztatott terepfutókat. Ahelyett, hogy az idővel harcolnál, hagyd az autót, buszt, vonatot és igyekezz a távot, vagy legalább egy részét futva megtenni. A futva ingázás ötlete már nem újszerű. Ann Trason ultrafutó legenda arról volt ismert, hogy 18 mérföldnyi (29km) távot tett meg mindent nap a kutatólaborjáig és vissza. Nem olyan bonyolult, mint amilyennek hangzik és ha már egyszer rákapsz az ízére, egyre könnyebben megy majd.

A kaland az út. Crossrunning, Trailrunning, Adventure-Running vagy Parcours - brutálfutás mind. Tűnődtél már azon, mennyire fontos számodra az edzés? Megfordult a fejedben, hogy talán túl komolyan veszed a futást, és az kezdi maga alá gyűrni az életedet? Vagy épp ellenkezőleg, érezted már, hogy sokszor túl könnyen feladod, és ezért nem jutsz egyről a kettőre? Csinálj végig egy versenyt, hogy megtudd, érdemes-e változtatnod a hozzáállásodon ahhoz, hogy igazán harmóniában legyetek - te és a futás.

Megéri kínlódni. Ha a közelmúltban nagyon sok stressz ért, a futás tökéletes stresszoldónak bizonyulhat. Mert a futás megadja annak lehetőségét, hogy kimozduljunk, segít kitisztítani az elmét, és az ember sokkal frissebbnek érzi magát tőle. Ha épp egy nehéz helyzettel vívódsz, a futás nagyszerű kikapcsolódást nyújthat. Ezen kívül a futás endorfint szabadít fel a testben, ami örömérzést és élénkséget okoz. Próbáld ki!

Amennyiben Trailrunning-cipőre van szükséged, az INTERSPORT-kereskedésekben megtalálhatod a megfelelő választékot.