A leglátványosabb maratonok

01.03.2013

Amint elolvad a hó, kezdődik a futószezon. Aki még ennél is több motivációt akar, az tekintse meg kis összeállításunkat.

A telet a célegyenesben már leintették, és nemsokára szabad utat kap a tavasz. A hobbisportolók már azon törik a fejüket, hogy milyen célokat fognak az idei évben megvalósítani. 

Sokakban erős a becsvágy, és elhatározzák, hogy lefutják a maratont. Olyan verseny, amelyen a híres-hírhedt 42,195 km-es távot kell lefutni, sok van a világon. Lássunk egy pár különleges versenyt: Der Winter biegt in die Zielgerade ein und der Startschuss für den Frühling steht kurz bevor. Für Hobby-Läufer ist jetzt ein guter Zeitpunkt, um sich über die neue Saison Gedanken zu machen: Was sind meine Ziele? Wie will ich sie erreichen?

A kínai Nagy Fal maraton 2013. május 18-án

Szabály az, hogy mindig az aszfalton, erdőn-mezőn kell futni? Miért is ne lehetne egyszerűen csak egy falon- éspedig a világ leghíresebb falán? A  „ Great Wall Marathon“ útvonala a  Huangya szoroson át vezet, ami a Nagy Fal egyik része. A résztvevőknek 5164 lépcsőfokot kell legyűrniük. 

   

Australian Outback Marathon (Ausztrália), 2013. Július 27-én

A legismertebb maratoni futásokat nagyvárosokban rendezik: New York, Berlin, Bécs, London – alig akad olyan metropolisz, amelynek aszfaltját legalább évente egyszer ne koptatnák futók.  Az  „Australian Outback Marathon“ szöges ellentéte a világvárosok sportesményeinek. Vörös homokos talajon róják magányos kilométereiket a futók az „Ayers Rock“ mentén, keresztül-kasul a kontinensen.

 
   

Niagara Vízesés Nemzetközi Maraton (USA/Kanada),  2013. október 27-én

A New York állambeli Buffaloból futnak a versenyzők Kanadába a híres Niagara vízesés mentén. Az útlevelüket semmiképp se hagyják otthon, mert jóllehet nem az országhatáron lesz útlevélellenőrzés, de a start előtt igen. 

 
   

Antarctic Ice Marathon (Antarktisz), 2013. november 20-án  

Egyes sportembereknek meg se kottyan, ha mínusz fokokban kell futniuk. Mások viszont csak a fitneszstúdió langy melegében tudnak edzeni. Megint mások vágyakozással teli borzongással gondolnak az „ Antarctic Ice Marathon-ra“ , ahol a 42 km-es távot mínusz 20 fokban kell lefutni.

 
   

Chiba Aqualine Marathon (Japán), a következő időpont még nem adott

Ennek a maratonnak az útvonala a japán fővároshoz, Tokióhoz közel vezet a világ negyedik leghosszabb (9,6km-es) vízalatti alagútján és egy 4,4 km hosszú hídon át vezet. Ezt a sporteseményt 2012. október 21-én rendezték meg először. Hogy mikor lesz és lesz-e egyáltalán újabb esemény, még nem tudható, 2013-ra már lemondták a versenyt. A runnersworld.com internetportál szerint tavaly a lezárások miatt egy millió dolláros autópályadíj-kiesést keletkezett. Továbbá néhány túristacélpont is elérhetetlenné vált. Ezen kívül a golfozók sem jutottak el a pályájukra…

 

További infók

az Intersport-blogja tavaly is tudósított a világ legbámulatosabb maratonjairól - a beszámoló

fotók (időrendi sorrendben)