A téli sportok szabadsága

22.01.2013

Regular vagy Goofy? Akik ezt a kérdést hallva vállukat vonogatják, azok több mint valószínűleg nem profi snowboardosok. Nekik azt javasoljuk, hogy sürgősen próbálják ki a snowboardozást. Aki viszont két lécen szeretné a száguldás szabadságát élvezni, annak a Freeride- és a Freestyle-léceket ajánljuk.

A télisportok akrobatái a snowboardosok, a sílesiklók inkább a kitaposott lesiklópályákat kedvelik.  A profik és az amatőrök ilyen felosztása ma már a múlté. A sípályák mellett ugyanis egyre több sízővel találkozni. Ennek egyik oka a „ Rocker“-technológiában keresendő, amelyet a síelők a snowboardosoktól vettek át.

„Freestyle-Rocker“, „Freeride-Rocker“ - mindkét kifejezés illik a szabadság- és kalandvágyókra.  A lesiklópályákon túli világ pedig nagy, izgalmas és hívogató. Ami a síruházatot illeti, ezen a terepen különösen fontos, hogy szabad mozgást biztosítson.

P.S.: mindazoknak, akik még gondolkoznak a „Regular vagy Goofy?“ kérdésre adandó helyes válaszon eláruljuk, hogy a két szó a snowboardozó tartását jelenti.  A „Regular“ esetében a bal láb van elől, a  „Goofy“-nál a jobb.