Ne fagyoskodjuk síelés közben

15.01.2013

A síruha fele olyan jó sincs megfelelő aláöltözet nélkül. A kezet a kesztyű védi a hidegtől, a lábat a meleg zokni kényezteti. Dícsérjük hát az aláöltözetet, a kesztyűket és a zoknikat, mert megérdemlik!

Sok szó esik a jó síruháról: szél-és vízállónak, valamint lélegzőnek kell lennie. Ez azonban csak akkor működik igazán, ha funkcionális aláöltözetet öltünk magunkra. A funkcionális aláöltözetet közvetlenül a testen viseljük, ez gondoskodik az izzadság elvezetéséről. Ha nem tölti be a funkcióját, akkor az izzadság a testen marad, és lehűti azt.

A „Skiing Athletic Fit“ aláöltözet a Falke-tól biztosítja az izzadság optimális elvezetését, és a test száraz marad.  Követi a test vonalát, biztosítva ezáltal az izmok megtámasztását is. Kényelmes, mert nincsenek rajta körkötés-technológiával készült oldalvarratok. A felsőrész belsején szilikonos rögzítőcsíkok akadályozzák a csúszkálást.

Legyen bár öt- vagy egyujjas a kesztyű, bátran kezet tudunk vele fogni

Kéz és láb hűl ki legelőbb télen. Ami igaz, az igaz, ezért hordunk öt-, illetve egyujjas kesztyűt.  A téli sportok kedvelői arról ismerik fel a minőségi termékeket, hogy könnyűek, elasztikusak, melegek, lélegeznek, valamint szél- és esőállók. A jó kesztyű biztosítja ezen felül a kézmozgás szabadságát. Az egyujjas kesztyűben az ujjak egymást melegítik. És mindkettő megvéd a kisebb sérülésektől.

A téli sportok szerelmese minőségi zoknival fűti a lábát

A zokninak van egy alapvető feladata. A zokni teremti meg a kontaktust a láb és a jól megválasztott lábbeli között. Ha a zokni nem illik a lábra, akkor a cipő előnyei sem érvényesülnek maradéktalanul.

A sízőknek speciális sízoknikat gyártanak. Vannak fűthető modellek is, amelyek csikorgó hideg esetén is jól bebugyolálják a lábat. A minőségi modelleknek asszimetrikus a kialakítása, azaz mind a jobb, mind a bal láb egyedi zoknit kap. Ez segít megakadályozni azt, hogy mindenféle hólyagok alakuljanak ki, mert valahol szorít a cipő.  High-Tech-fonál biztosítja a nedvesség elvezetését. A vádlinál és az Achilles-saroknál applikált erősítések és párnázás védi az érzékeny pontokat. Antibakteriális alkotóelemek gondoskodnak a hosszantartó frissességről.