Fitten a suliba

28.08.2012

A mindennapokban rengeteg lehetőség adódik arra, hogy fittek és egészségesek maradjunk- gyermekkorban is. A gyerkőcök legjobb, ha gyalog teszik meg az utat a suliba, vagy biciklivel. Jó tanács az elsős szülőknek: már most gyakorolják be, hogyan kell viselkedni a suliba vezető úton!

A rendszeres mozgás mindenkinek nagyon fontos, de fokozottan igaz ez a gyerekekre. Aki fiatalon aktív életet él, annak erős csontozata lesz, megedződik. Jó , ha gondoskodunk tehát arról, hogy minél több mozgást iktassanak be a mindennapokba. Gyaloglás vagy bicajozás az iskolába, és jól kezdődik a reggel.

Ötlet szülőknek: gyakorolják a suliba vezető utat a gyerekekkel

A biztonság kedvéért az elsősöknek fokozottan fel kell hívni a figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre. Az általános iskolás szülők tegyék meg a szünet utolsó napjaiban többször is az iskolába vezető utat gyeremekükkel együtt. Ideális esetben az iskolakezdést követően pár napig még kísérjék el gyermekeiket. Kis idő múlva a szülők már otthon maradhatnak.

Egyes szülők úgy vélik, hogy a legbiztonságosabb, ha autóval viszik gyermekeiket a suliba. De ez nem igaz. A szülők ezáltal okozói a reggeli dugóknak. Éppen ez növeli a gyermekbalesetek kockázatát.

Bicajjal a suliba: csak sisakkal és jó biciklivel

Az idősebb tanulók már kétkerekűn közlekednek. Nekik is fontos, hogy sisakot viseljenek, és lássák el kerékpárjukat minden láthatósági felszereléssel.

Technikai problémák esetén az Intersport coach-ai segítenek. Náluk kérésre kerékpár- szervizt is elvégeznek.