Futás: a legújabb 24 órás sport

25.09.2012

Esik az eső. Hideg van. Sötét van. Ez a három legfőbb kifogás, ami miatt a futást el lehetett halasztani. Ma már a szabadidő-sportolók is tudják, hogy változnak az idők, változnak a futóruhák.

A Pro Touch legújabb running-cuccai a futást 24 órában űzhető sporttá tették. Azaz futhatunk reggel, délben, este, hőségben, esőben, sárban, hóban, fagyban,…– az Intersport futóruházata minden mostoha természeti jelenséggel szemben felvértez.

Esik az eső és hideg van? Az új futóruházatba okos nedvességmanagement-rendszert építettünk be. Magyarul: az eső nem hatol bőrig, az izzadságcseppek pedig leperegnek róla. A speciális funkciójú alsóruházat nulla C fokon is melegen tartja, kellemesen temperálja  a testet.

Fúj a szél? Jeges szélben a valós hőmérsékletet jóval hidegebbnek érezzük. Ezt „metsző szél-effektusnak“ nevezzük. Hogy ne legyen csontig hatoló a hideg, arról a szélfogó nadrág és a széldzseki gondoskodik.

Sötét van, köd ereszkedik alá? Nehogy lefújjuk a futást! A fényvisszaverők jól világítanak, és láthatóvá teszik a futót. A sötét ruhájú embereket éjszaka vagy rossz időben csak 25-30 méterről lehet észrevenni, a fényvisszaverő ruhát öltötteket viszont már 130-160 méterről. Felvehetünk még egy LED fejlámpát is, amely a ködben mutatja az utat. Tehát fel a nyúlcipőt, és ki a szabadba! Akinek még bármire szüksége van, az legjobb, ha körülnéz Ausztria 270, és Magyarország 17 áruházában.