Adidas „Predator“: focicipő, amit az optimális labdakezeléshez talalátak ki

18.06.2012

Adidas „Predator“ – a legendás focicipőmodell már kapható az Intersportnál! Olyan sztárcsatárok, mint Robin van Persie (Arsenal FC), Xavi (FC Barcelona) és Samir Nasri (Manchester City FC) segítettek kidolgozni a cipőre jellemző öt „lethal zóna“ koncepcióját.

Nemcsak az Adidas Predator rikító narancssárga színe ötlik azonnal az ember szemébe. Feltűnőek rajta a fekete csíkok is. Ezek öt zónára tagolódnak, és mindegyik saját jelentéssel bír. Az ún.  „lethal zónát“ szabadon „ kíméletlen halálos zónának“ fordíthatnánk, mivel a játékos számára a lehetőségek egész arzenálját vonultatja fel. 

1. zóna: dekázás
Az SL-gumi maximális tapadást biztosít a dekázáshoz. A gumicsíkok a focicipő oldalán kontaktusba kerülnek a labdával, és úgy képezték ki őket, hogy sok, apró labdával való érintkezésre szolgáljanak.

2. zóna: első kontaktus
A láb felső részén kialakított nagy bordás felület vákuumeffektust idéz elő. Ez azonnal tompítja és megállítja a labdát.

3. zóna: Sweet Spot
A focicipő belső oldalán lévő nagy felület hatására a labdát úgy tudjuk elrúgni, hogy az gyorsabban repüljön. A magasított 3-D-barázdák még jobb labdakontaktust biztosítanak.

4. zóna: távolsági lövés
A magasított, vastag 3-D-konstrukció a lábfejnél követi a rüszt természetes alakját, és segíti a hosszú lövéseket.

5. zóna: passzolás
Egy különleges szivacsos anyag a cipő belső oldalán arról gondoskodik, hogy precízen lehessen passzolni a labdát. 


A Predator természetesen a „miCoach“-rendszerrel is kompatibilis. A sportolók az infókat mobiltelefonra vagy PC-re is átvihetik.

Ha valaki tudni szeretné, hogy melyik cipővel lőtték a 2012-es EB-n a legtöbb gólt, az kérdésére választ kap a következő címen „ Football Boot Ranking“ von Intersport.