Strandröplabda és djubi: sportos játékok a strandon

08.06.2012

Felmérések igazolják, hogy az emberek többsége egész évben a nyarat várja. sokan álmodozunk arról, hogy egy tó partján napozunk, strandolunk vagy a tengerparton nyaralunk. A napozást időnként felválthatja egy kis sportolás a strandon. Ez nemcsak jó kedvre derít, hanem felpörgeti a vérkeringést is. Az Intersport-blog most bemutatja a legkedveltebb játékokat, amelyeket a strandon lehet űzni.

Cross-Boccia
Ez egy Olaszországból származó játék egyik fajtája, amelyben azt kell elérni, hogy egy golyót a lehető legközelebb dobjunk a célgolyóhoz. A „Cross“ szó azt jelenti, hogy gyakorlatilag bárhol játszható, tehát a strandon is.

Djubi
Két ütő és két djubi-labda – csak ennyi kell a legtrendibb strandjátékhoz. A labdát nem egyszerűen csak eldobjuk, hanem a ráerősített pánt segítségével mintegy 30 méterre kilőjük. Ugyancsak az ütő segítségével fogjuk meg.

Frizbi
A strandolás elengedhetetlen tartozéka. Ketten vagy többen is játszhatják. Ha elegendő játékos van, akkor két csapatot is alkothatunk. A játékosok megpróbálják a korongot az ellenfél térfelére dobni.

Strandröplabda
A legösszetetteb strandjáték. Ideális esetben homokos talajon játssza két csapat. A térfelet egy háló osztja ketté. Ha a strandon nincs röplabdapálya, akkor a játékosok körben állnak, és megpróbálják „elkotorni“ egymástól a labdát.

Foci és vízilabda 
Számtalan lehetőség van arra, hogy focizzunk a strandon. Kapunak lehetőleg felfújható modelleket válasszunk, mert ezek a vízilabdához is jól használhatók.