Semmiképp se hagyjuk otthon, ha zenei fesztiválra megyünk

01.06.2012

Tavasz és nyár a zenei fesztiválok időszaka. A kis népzenei szabadtéri fesztiváloktól a giga rock-koncertekig színes a paletta. A legtöbb fesztiválozó a helyszínen, saját sátrában tölti az éjszakát. Az Intersport-blog tanácsokkal látja el a fesztiválozókat: mit vigyenek magukkal, ha koncertre mennek.

35 fok és felhőtlen tiszta ég, vagy 10 fok és szakadó eső – a fesztivál-szezonban mindenféle időjárásra van példa. Ezért jó, ha az ember minden eshetőségre felkészül.

Alvóhely és rakodótér: sátor, laticel és hálózsák
A többnapos fesztiválok idején a sátor a legfontosabb kellék. Nem csak alvásra szolgál, de raktárként is jól beválik. Erre a célra leginkább egy kemping-sátor a megfelelő választás, ami vízhatlan és könnyen felállítható. Laticel és hálózsák szükséges még a jó alváshoz.

Fontos a megfelelő ruházat, ha esik, ha fúj, ha tűz a nap
Ruhánknak  jónak kell lennie mind napsütéses, mind esős időben. Ezért legyen a lányoknál bikini vagy fürdőruha, fürdőnadrág a fiúknál, de ne felejtsük otthon az esőköpenyt sem! Fontos tudnivaló: az esőköpeny ne csak vízhatlan legyen, hanem légáteresztő is. Ugyanis a kedvenc együttesünk koncertjén még akkor is könnyen leizzadunk, ha szakad az eső. Ha az esőköpeny nem vezeti el az izzadságot, akkor a bőrünkhöz tapad a kabát.

Esőben fellazul a talaj, nedves lesz és minden csupa sár. Elkel ilyenkor egy jó gumicsizma. Ha szikkadt a föld, akkor olyan kényelmi cipőre van szükség, mint a McKinley „ 4 Seasons“ modellje. A lazuláshoz pedig elég egy pár fürdőpapucs vagy flipp-flopp tappancs.

Egyéb hasznos kellékek: összecsukható szék és füldugó
Összecsukható szék mindig legyen nálunk. Függőágyban jól lehet a szünetekben pihenni. A napkrémet és a napszemügveget se felejtsük otthon. Egy sapka vagy kalap védik a fejet a napsugárzástól. Füldugó („Ohropax“) hasznos lehet a délutáni szundikáláskor.

Praktikus lehet egy kisebb táska – a nagy táska mellett persze. Vannak olyan dolgok, amiket a színpadhoz is magunkkal kell vinni, pl. fényképezőgét, mobilt vagy pénztárcát. Ha nem tartózkodunk a közelben, a sátrat egy lakattal be lehet zárni.

Mi az, amit még feltétlenül pakoljunk be:

  • belépőjegy

  • gázfőző

  • készétel

  • ragasztószalag

  • piperecikkek

  • zseblámpa