A trekkingbot tehermentesíti a testet és stabilitást ad

20.04.2012

A túrázók mindig vigyenek magukkal trekking-botokat. Előnyei azokat is meggyőzték, akik eddig a botokat csak segédeszközként használták

A trekking-botok elosztják a terhelést az egész testen. Így azonos testi kondíció mellett kisebb megerőltetéssel jár a túrázás. Aki trekking-botokat használ, egyenesebben jár, ezáltal tehermentesítve a gerincoszlopot. Gyakran előfordul, hogy gyorsabban is ér célba.

Lejtmenetben és nehezebb terepen a botok biztosítják a stabilitást és a biztonságot. Ezenkívül a térdizületet is kímélik. Fontos még, hogy könnyen összehajthatók legyenek, és hamar el tudjuk őket tűntetni a hátizsákban. Erre főleg akkor van szükség, ha kaptatóhoz érkezünk, és szükség van mind a két kezünkre a kapaszkodáshoz.

A legtöbb trekking-bot három részből áll, ennek következtében könnyen elpakolhatók. Némely hátizsáknak külön rekesze van erre a célra. Fontos szempont még, hogy a botok könnyűek legyenek. Hogy Önnek melyik bot felel meg leginkább, azt hobbisportolóként coach-aink elmondják Magyarország 17 áruházában.