Hol vannak a leglátványosabb maratoni események?

07.02.2012

Az éjszakai Las Vegas utcáin? Az egyiptomi sivatagban? Vagy talán a New York-i Brooklyn Bridge-n? A maratoni futók számtalan pompás esemény közül választhatnak. Az Intersport-Blog is segít a tájékozódásban.

 

 

 Sok  hobby-futó edz a maratonra. A sportteljesítménnyel sokszor a pazar helyszín is vetekedik. A New-York-City-Maraton például a résztvevők nagy számával nyűgöz le: 47.323 sportoló futott be 2011-ben  a célba, közülük 229 osztrák. A New-York-City-Maraton 2006 óta a bostoni, londoni, berlini és chicagoi versenyekkel együtt a világ legnagyobb sporteseményei (WMM) közé tartozik. Legközelebb 2012. november 4-én lesz alkalom a részvételre.

 

 

A nagy események mellett más rendezvények is érdeklődésre tartanak számot: akit ráadásul még az ókor csodái is vonzanak, épp jó helyen jár az „Egyiptomi Maratonon“ Luxorban. Az antik Théba legépebben fennmaradt építményétől, a hatalmas „Hatsepsut“ -szentélytől indulnak a versenyzők. Legközelebb 2013. január 25-én. 

 

 

 A szerencsejáték megszállottjai a Casino túrát összeköthetik a „Rock ´n´ Roll-Maratonnal“. Ez a világ legnagyobb éjszakai maratonja. Legközelebb 2012. december 2-án.

 

 

A karibi szigetvilág egyik legszebbike a „Barbados futam“. A futók végig a tengerparton futnak. A Barbados-futam mindazoknak ajánlott, akik el akarnak menekülni a közép-európai télből, mert a verseny hagyományosan december elején kerül megrendezésre. 

 

 

Azok a hobbi-sportolók, akik még sosem jártak a  Disney World–ben, azok leginkább januárra időzítsék látogatásukat.  A floridai Orlando Walt Disney World Resort ugyanis minden évben futópályává változik. Az esemény neve Walt Disney World Marathon Weekend. A következő dátum: 2013. Január 10-13. 

 

 

 A felsorolást még folytathatnánk. Mi azonban abbahagyjuk a felsorolást, mert elérkezett az Ön futóideje – jóllehet a jeges hőmérséklet miatt most még csak a futópadon…

Fotók (kronológiai sorrendben): Martineric from Lille France; pixelio.de / Wieland Müller, Florentine, Axel Rahne, Michael Lowin