Az optimális bukósisak – mire kell odafigyelni?

25.11.2011

Néhány éve még azok, akik a sípályán bukósisakot hodtak, enyhén furcsálló pillantásoknak tették ki magukat. Vagy arra gondoltak a többiek, hogy a bukósisakosnak versenyzői ambíciói vannak, vagy pedig azt feltételezték, hogy ezek a síelők talán túl óvatosak. Mára már ezek az előítéletek teljesen eltűntek vagy pozitív irányban változtak meg. A bukósisakosok tisztában vannak a biztonság fontosságával, és jól is mutatnak.

A bukók új generációja egyéb igényeknek is megfelel: könnyebb és mégis biztonságosabb. A szellőzőrendszer is alapfelszereléssé vált – csak kis lemezkéket kell eltávolítani, és szikrázó napsütésben sem kell izzadnunk. Hideg esetén pedig bent tartja a meleget. Ezek a higiénia szempontjából jelentenek előnyt.

A legdöntőbb érv a bukók mellett az, hogy tökéletesen illeszkednek a fejformához. Ettől olyan kényelmesek. Vásárláskor tehát a következőkre kell figyelni: a bukósisaknak nem szabad nyomnia a fejet, de lötyögnie se rajta. Ezt úgy próbálhatjuk ki, hogy megrázzuk a fejünket. Emellett javasolt méretre beállítható bukósisakot választani, pl. RUN-rendszerűt. Ez az újítás lehetővé teszi, hogy magunk igazítsuk be a sisakot egy állítható gomb segítségével. A sisak hátoldalán található gomb segítségével pillanatok alatt a megfelelő méretre állítható be. Különösen gyerekek esetében fontos ez, azért hogy ne kelljen nekik minden évben új sisakot venni.